Drugo veče 31. Nivea BH Fashion Weeka

by | 4 Novembra, 2013

Drugu večer najuticajnije manifestacije u BiH 31. NIVEA BH FASHION WEEKA, koju organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, i Modna agencija Abc Models, obilježila je prava raznolikost domaće modne scene. Druga večer 31. NIVEA BH FASHION WEEK nazvana je “večer umjetnika” , jer je obilovala inovativnim dizajnom, bojama i krojevima.

IMG_7996-H1000

Večer je otvorena modnom revijom Samre Menzilović-Ćatić, kojoj je ponovo pošlo za rukom da oduševi prisutne kolekcijom. Zanimljivo je da je ova kreatorica za vrijeme trajanja modne revije imala bend uživo na čelu sa Geronimom, a jedan od članova benda bio je i Samrin suprug Mirsad Ćatić. Izlazak djevojaka na modnu pistu pratila je sjajna koreografija a ova kreatorica nam je predstavila reviju svečanih toaleta oplemenjenih detaljima tradicije BiH.

Senada Brković pokazala je svojom revijom publici da njeno vrijeme tek dolazi Preporučila je za predstojeću sezonu pripadnicama ljepšeg pola – suknje svih dužina. Boje koje poreovladavaju kolekcijom su ljubičasta u kombinaciji sa sivom te neizostavan crna.

Kolekcija “Girl on fire” Elvire Ćatić bila je zaista iznenađenje na 2. večeri NIVEA BH FASHION WEEKA. Nespojivo a ipak nosivo, bila je tema kolekcije. Kreacije su izrađene od zapaljivih materijala, kesa, papira i najlona. “Girl on fire” predstavlja djevojku punu života ali i opasnoti koje život nosi.

Da je njen dizajn itekako prepiznatljiv i cijenjen na modnoj sceni pokazala je sinoć i Nadina Kovač, koja je za zaštitno lice nove kolekcije iazbrala bivšu Miss BiH Irnu Smaku. Neprolazna ženstvenost suptilna elegancija odlike su stila kojem ova kreatorica teži ali i ono što preporučuje. Sudeći prema gromoglasnom aplauzu po završetku revije Nadina je svoj stil i kreativnost uspješno prenijela na publiku.

IMG_7550-H1000

Lovely Unuique kolekcija mostarke Marije Perić sinoć je dokaz da modna revija zaista ne mora biti stereotipna. Zvanice fashion weeka su je posmatrale sa posebnom pažnjom jer ju je pratio neobičan perfomans manekenki. Marija je pokazala težnju ka raznolikosti pokazavši i velike ženske torbe namjenjene svakodnevnici ali i svečane male torbice za posebne prilike.

Lekciju nadolazećim generacijama svojom kolekcijom odjeće očitala je uspješna kreatorica Albina Yigit Dželalagić specijalna ino gošće iz Turske. Albina, jedna od najboljih studentica Fashion Design Lassale İnternational Academy, kanadske akademije modne umjetnosti 38. na listi najprestižnijih univerziteta i edukacija na svijetu . Revijom 60-tih pokazala je zašto njene kreacije najeminetnije ličnosti Turske smatraju stvarom prestiža.

IMG_7894-H1000

Albinin gost na reviji bio je njemački modni dizajner KAAN, Kagan Ozmen, umjetnik koji je radio dugo na projektu dizajna i reklamnim kampanjama svjetskog neprolaznog brenda COCA COLA.

Interesantno je da Albina već 4. 11. na dan svečanog zatvorenja 31. NIVEA BH FASHION WEEKA u Turskoj ima modnu reviju tradicionalnih viktorijanskih kostima, ali i da je prihod od prodaje kolekcije planiran u dobrotvorne svrhe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.