Dukat fit BL City Night Run: Noćni polumaraton ulicama Banjaluke

by | 13 Septembra, 2017

Savez za sport i rekreaciju i BL Running Club 30. septembra u Banjaluci organizuju noćni polumaraton Dukat fit BL CITY Night Run!

Foto: Nezavisne novine

 

Biće održane četiri trke:

Junior Run 1.300 m, za mlađe učesnike/ce od 2011. do 2002. godine.

Jelen Pivo Free Run, za sve uzraste u dužini od 7 km (jedan krug)

Magnetrans Hemofar Štafetna Trka, za sve uzraste, ekipu sačinjavaju tri takmičara, koji trče svaki po jedan krug tj. 7 kilometara, ukupno 21 kilometar.

Dukat fit Half Marathon, 21 kilometar tj. 3 kruga po 7 kilometara.

Foto: Nezavisne novine

“Ideja za noćni polumaraton je došla nakon prve noćne trke Banjaluka Night Run, koja je održana prošle godine. Ove godine smo odlučili da napravimo polumaraton, zajedno sa još tri trke prilagođene za sve uzraste i mogućnosti trkača”, saopštili su organizatori.

Izabrana je noćna trka, jer je nešto drugačije, trči se u užem centru grada i šetališnim zonama. Ovakav vid trke je popularan u svijetu i interesantan zbog svojih karakteristika, noć je, trči se kroz velike mase gledalaca, iako je staza ograđena, ali ima svoj šarm. Trkači imaju podršku velikog broja publike tokom čitavog kruga.

“Noć na takođe asocira i na zabavu, stim smo odlučili da spojimo zabavu i sport tj rekreaciju i na taj način privučemo mnogobrojne takmičare, rekreativce i publiku, koji će pronaći za sebe sigurno nešto interesantno”, dodali su.

Foto: Nezavisne novine

Nakon trke je organizovan koncert na mjestu starta i cilja, te žurke u klubovima što će biti sjajan završetak ovakvog događaja. Program će trjati od 17 sati do ponoći na Trgu Krajine.

Što se tiče takmičarskog dijela, staza je pripremljena i osmišljena da bude sigurna, brza i interesantna. Organizatori se nadaju da će narednih godina privući još veći broj takmičara, a i publike!

Prijave za trke Junior Run i Jelen Free Run su besplatne, a za Polumaraton (30KM) i Štafetnu trku (70KM) za kompletnu ekipu. Učesnici će na poklon dobiti atletsku majicu, medalju, okrepu na svim stanicama, mapu staze i poklon iznenađenja, te poklone partnera ovog događaja.

TEKST: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.