Edukativno druženje s trudnicama u Sarajevu okupilo veliki broj učesnica

by | 22 Januara, 2020

Besplatno edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje” koje je okupilo veliki broj trudnica održano je sinoć u hotelu “Ibis Styles” u Sarajevu.

Foto: PR

U toku dva sata druženja trudnice su imale priliku slušati zanimljiva i korisna predavanja predavača koji su svojim temama približili neophodne informacije koje trudnica treba da zna. Prvo predavanje održao je dr Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i opstetricije koji je govorio o temi ”Psihofizička priprema trudnice za porod”.

Tema je ovo koja je posebno zainteresovala trudnice, te je dr Mehmedbašić dodatno odgovarao na brojna pitanja.

Inače, domaćin projekta je bio Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost ”Mehmedbašić”. Govorilo se i o mentalnom zdravlju žene nakon poroda, pripremi za roditeljstvo, brizi o novorođenčetu, te o ostalim temama koje su važne za svaku trudnicu. Razvila se dvosmjerna komunikacija, te su trudnice imale priliku direktno od govornika saznati sve ono što ih zanima.

Osigurane su vrijedne nagrade i pokloni, a organizatori ističu kako im je posebno drago što projekat iz mjeseca u mjesec okuplja sve veći broj trudnica.

[smart-grid]

[/smart-grid]

Inače, organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. koja je i izdavač časopisa “Roditelj”, specijalizovanog časopisa za majku i dijete, koji je poklonjen svakoj trudnici.

Naredno druženje je u Tuzli, a učešće je besplatno, no potrebno se prijaviti posredstvom Facebook stranice Roditelj.

Tekst i fotografije: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.