Elvira Drežnjak o druženjima “Naše putovanje počinje”: Zadovoljstvo je pomagati budućim majkama!

by | 20 Januara, 2020

Edukativno druženje “Naše putovanje počinje”, kojeg već više od godinu dana organizuje mostarska kompanija “Sfera” d.o.o, iz mjeseca u mjesec okuplja sve veći broj trudnica. Prilika je to da im ljekari odgovore na brojna pitanja u vezi s trudnoćom i porodom. Druženja se organizuju u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, Tuzli i Zenici. Elvira Drežnjak, portparolka kompanije “Sfera” kaže da joj je drago što je ovaj projekat prepoznat kao kvalitetan i da su povratne informacije koje dobijaju od trudnica pozitivne.

“Posebno nam je drago kada znamo da smo im pomogli savjetima, preporukama, te da im je naše druženje bilo od velike koristi. Trudimo se da svako druženje obogatimo kvalitetnim i interesantnim predavanjima, nagradama i poklonima”, kaže ona.

Novo druženje, ovaj put u Sarajevu očekuje nas sutra. Možete li nam otkriti neke detalje?

Sutra, 21. januara smo u hotelu “Ibis Styles” u Sarajevu. Domaćin projekta je Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost “Mehmedbašić”, te će prvo predavanje održati dr Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i opstetricije koji će pričati o temi “Psihofizička priprema trudnice za porod”. Osim njega, predavanje će održati i Senka Ćimpo, diplomirana psihološkinja i psihoterapeutkinja, a tema o kojoj će pričati je “Mentalno zdravlje žene nakon poroda”.

Odlična posjećenost edukativnih radionica za trudnice…

Druženja s trudnicama nisu jedino po čemu ste prepoznati. Tu je i vaš časopis “Roditelj”…

Već 11 godina izdajemo specijalizovani časopis za majku i dijete. Iz mjeseca u mjesec objavljujemo nove teme i brojne savjete ljekara. Časopis je besplatan i distribuira se u klinike, poliklinije i javne zdravstvene ustanove u cijeloj Bosni i Hercegovini. Tako smo u stalnoj komunikaciji s ljekarima, stručnjacima, trudnicama i majkama i samim tim istražujemo nove teme i priče. Tako se i rodila ideja za organizaciju edukativnih druženja za trudnice.

Šta je osnovni cilj ovih druženja?

Na jednom mjestu okupiti trudnice i ponuditi im mogućnost direktne komunikacije, te razmjene mišljenja i iskustava. Kako radimo sa velikim brojem klinika i poklinika, javnih zdravstvenih ustanova, tako okupljamo ginekologe, pedijatre, anesteziologe, patronažne sestre, nutricioniste, koji govore o različitim temama. Na ovaj način trudnice imaju priliku da pitaju stručno lice o svemu što ih zanima, te smatramo da je to za njih jako korisno.

Na pitanja gošći odgovaraju stručnjaci…

S ovih druženja ne odlazi se praznih ruku?

Istaknuću da otvaramo brojne teme koje su važne, a osim toga na svakom druženju sponzori i partneri projekta pripreme bogate i vrijedne nagrade i poklon-pakete. Takođe, kompanija “Sfera” svakoj trudnici daruje i časopis “Roditelj” u kojem, kao što rekoh, obuhvatimo sve važne teme i priče.

Poruka za sve trudnice?

Priključite se druženjima koje pripremamo za vas, jer vas očekuju korisna predavanja, savjeti doktora, preporuke i teme koje su bitne za pripremu za porod, brigu o novorođenčetu i slično. Sve su to teme o kojima se govori na druženjima i koje vam mogu biti od pomoći. Takođe, preporučujem da pratite naš portal “Roditelj” kao i Facebook stranicu gdje možete dobiti sve potrebne informacije u vezi s roditeljstvom i brigom o djetetu, kao i biti u toku sa najavama druženja, te pratiti kad smo u vašem gradu. Učešće na druženju je besplatno, ali je potrebno da se prijavite posredstvom Facebook stranice Roditelj.

Tekst i foto: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.