Categories Kada, gdje, s kim…

Evropska Noć muzeja 2019: Muzeji kao središta kulture – budućnost tradicije

Evropska Noć muzeja se ove godine realizuje u sklopu manifestacije “Proljeće u Banjaluci”, a biće održana 18. maja u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Događaj se organizuje pod pokroviteljstvom Vijeća Evrope i UNESCO-a, a u vezi je s Međunarodnim danom muzeja, 18. maj, koji je svake godine fokusiran na različitu muzejsku temu. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je “Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije”.

Prijateljsku ruku podrške kulturi kroz saradnju sa MSU RS pružila je i kompanija m:tel.

“Čast nam je što je kompanija m:tel i ove godine dala doprinos tome da Banjaluka i Muzej savremene umjetnosti RS budu dio evropske kulturne porodice u okviru manifestacije Noć muzeja”, poručila je Milica Kondić, portparolka kompanije m:tel.

Vašoj pažnji preporučujemo interesantan program ovogodišnje Evropske Noći muzeja. Od 20 sati do ponoći u MSURS ćete moći uživati u raznolikim izložbenim, scenskim i muzičkim sadržajima.

U fokusu ovogodišnje manifestacije Evropske Noći muzeja u produkciji MSU RS biće izložba “Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran”, u sklopu koje su prezentovani i radovi 14 najznačajnijih britanskih umjetnica, dobitnica Tarnerove nagrade, predstavnica Velike Britanije na Venecijanskom bijenalu i članica grupe Young British Artists u neobičnom dijalogu sa 12 umjetnica iz kolekcije MSU RS.

Lala Raščić, jedna od umjetnica čija djela možemo vidjeti na izložbi “Percepcije” u sklopu Noći muzeja premijerno će izvesti umjetnički performans GORGO.

Veče se nastavlja nastupom benda MAIKA koji će se prvi će se put predstaviti banjalučkoj publici na platou ispred MSU RS, a kraj programa rezervisan je za DJ set Maje Bojić – Oridžidži.

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *