Categories Kada, gdje, s kim…

Fadil i Zoran Redžić prvi put zajedno na televiziji kod Dejane Rosuljaš Špiler

Dejana Talk Show i u 10. sezoni donosi priče koje bude emocije. Tako ćemo se svi zajedno u nedjelju podsjetiti osamdesetih i nezaboravnih hitova, a u subotu emisija je posvećena djeci.

Subota, 13. oktobar od 17.30 sati: Svako dijete u našoj zemlji, bez obzira na mjesto stanovanja, etničku pripadnost, spol ili zdravstveno stanje, ima pravo na obvezan predškolski program u godini pred polazak u školu. Predškolski odgoj i obrazovanje temelj su za uspjeh i razvoj svake osobe. Djeca koja pohađaju predškolske programe statistički su bolja u školi, emocionalno zrelija, socijalno osvještenija, kreativnija i zdravija. U subotnjoj emisiji razgovaramo sa roditeljima o njihovom iskustvu te sa stručnim osobama o tome zašto je i koliko bitno predškolsko obrazovanje.

Nedjelja, 14. oktoba od 17.30 sati: Nedjelja je rezervisana za emocije, dobru pjesmu i osamdesete. Iako su nam u posljednje vrijeme nametnute neke nove vrijednosti i muzika koja nema dušu, sve se više vraćamo u prošlost i nezaboravne melodije rocka sedamdesetih i osamdesetih. O nezaboravnom vremenu rock ‘n rola u exYu govoriće sa puno emocija pjevač Dejan Cukić, pjevačica Jasna Gospić, bas gitarista Indeksa Fadil Redžić i basista Bijelog dugmeta Zoran Redžić. Braća Redžić prvi put nastupaju zajedno u nekoj TV emisiji, pa je to ekskluzivno. Gost u studiju je i jedan od osinvača sarajevske muzičke scene Želimir Altarac Čičak, koji će s gledaocima podijeliti niz anegdota s poznatim pjevačima.

Foto: OBN

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *