Festival darivanja za djecu sa posebnim potrebama

by | 26 Novembra, 2014

U subotu 29. novembra, u 11.00 sati bit će otvoren Festival darivanja. Festival će biti otvoren u novom prostoru galerije “Bela Vida”, (ulica Zmaja od Bosne 13, Vilsonovo šetalište uz Aquarius caffe).

11

Ljubazno pozivamo medije da prisustvuju navedenom događaju i doprinesu realizaciji ovog društveno korisnog projekta i pomognu socijalnim kategorijama.

Sredstva prikupljena tokom prve sedmice Festivala bit će preusmjerena za renoviranje Centra za djecu sa posebnim potrebama u Srebreniku koji je uništen tokom poplava.

Djeca iz Srebrenika i sarajevskog Centra Vladimir Nazor, bit će prisutna tokom otvorenja Festivala, gdje će biti izloženi njihovi radovi nastali tokom različitih radionica. Mnoga od njih predstavljaju mala umjetnička djela koja će biti ponuđena na prodaju.

Tokom festivala, bit će održane aukcije raznih unikatnih predmeta, tombole sa sponzorskim nagradama, a svi pravni subjekti pozvani su da prodaju svoje proizvode u galeriji “Bela Vida” u svrhu doniranja obnovi Centra za djecu s posebnim porebama u Srebreniku.

Svake sedmice, tokom mjesec dana trajanja Festivala, prikupljena sredstva bit će data u različite društveno korisne projekte u BiH, a prvi je sanacija Centra za djecu u Srebreniku.

Festival skriva brojna iznenađenja, koncerte, modne revije, nastupe komičara i šaroliku izložbu namještaja, dekoracija, rukotvorina, nakita, umjetnina…

Tokom Festivala bit će organizovane dodjele paketića za najmlađe, a za odrasle različite zabave i promocije, u cilju pomoći zaboravljenim kategorijama društva.

Otvorenju Festivala prisustvovat će diplomate i brojne javne ličnosti.Festival darivanja bit će otvoren narednih mjesec dana, svakog dana od 11- 18 sati u galeriji “Bela Vida”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.