Fitness ljeto u Sarajevu: Besplatni treninzi na Atletskom centru Koševo od 3. jula

by | 28 Juna, 2017

Fitness ljeto u Sarajevu, u organizaciji Kluba sporta Fit & Fun LN1, a uz podršku kompanije Lactalis BH, počinje u ponedjeljak 3. jula i trajaće do 25. avgusta!

Besplatni treninzi na otvorenom od ponedjeljka na AC Koševo

Za sve koji žele postići ili održati formu besplatni treninzi održavaće se na Atletskom centru Koševo tri puta sedmično; ponedjeljkom, srijedom i petkom, s početkom od 19 sati.

Treninge, u trajanju od 60 minuta, vodiće sedam stručnih trenera ovog Kluba, a na programu će biti različiti oblici grupnog vježbanja.

“U okviru Fitness ljeta planiramo ponuditi raznovrsan program i sve koji nam se pridruže u vježbanju očekuje od klasičnog aerobika, workouta, tae-boa, insanityja, boot campa do pilatesa”, izjavila je Lejla Šebić, dr sporta i tjelesnog odgoja na Fakultetu Sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, instruktorica aerobika i lična fitness trenerica.

Prijatelj ovog zanimljivog rekreativnog sportskog projekta, koji ima za cilj da podigne svijest građana o značaju fizičke aktivnosti za održanje i unapređenje zdravlja ponudivši im mogućnost besplatnog treniranja, je i kompanija Lactalis BH.

“Sredinom juna podržali smo realizaciju Fitness ljeta u Banjaluci, a drago nam je da Fitness ljeto uskoro počinje i u Sarajevu. Rado ćemo podržati sve one koji odluče unaprijediti kondiciju i učestvovati u ovom projektu. Bićemo na licu mjesta da osnažimo kolektivni sportski duh i pomognemo obnovu energije svih učesnika našim proteinskim napitkom Dukat Fit, namijenjenom sportistima i rekreativcima”, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalis BH.

Tako će se učesnici Fitness ljeta 2017, nakon jednosatnih treninga, moći okrijepiti uz standardne okuse Dukat Fit proteinskog napitka, vanilija i čokolada, ali i uživati u četiri nova voćna ljetna okusa: Dukat Fit proteinskom napitku od banane, Dukat Fit jogurtu od tropskog voća i đumbira, Dukat Fit jogurtu od jagode i crvenog voća te u proizvodu Dukat Fit Quark Natur.

Za sve one koji nemaju iskustva u grupnom vježbanju i nisu još uvijek sigurni da li mogu odgovoriti ovom dvomjesečnom izazovu, organizatori poručuju kako vježbanje vrlo brzo postaje čisto zadovoljstvo koje stvara “pozitivnu ovisnost”. Naime, dok vježbamo, tijelo luči beta endorfin, hormon zaslužan za kontrolu stresa i bolje raspoloženje.

“Važno je samo da oni koji odluče trenirati dođu dobro raspoloženi, u sportskoj opremi i da ponesu peškir”, poručila je za kraj Šebić i pozvala sve i žene i muškarce, koji žele biti u dobroj formi, da ne propuste već prvi trening u ponedjeljak.

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.