Frutek Fructal podržao SOS dječja sela u Sarajevu I Gračanici

by | 13 Decembra, 2014

Kompanija Fructal ove godine obeležava već 40. rođendan Fruteka, jedne od najpoznatijih robnih marki namenjenih najmlađima. Fructal je tim povodom donirao 40.000 eura mališanima i njihovim porodicama iz cele regije, a u Bosni i Hercegovini pružio podršku SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici.

48be9b5ee1ed9ec287eb29098e3122ba

Luka Jejčič, glavni direktor Fructala pritom je rekao: “Fructal je povodom 40. godišnjice Fruteka, robne marke namenjene upravo deci, odlučio pružiti podršku različitim projektima u šest država regije sa ciljem da deci olakša odrastanje jer verujemo da svako dete zaslužuje bezbrižno detinjstvo. U BIH smo donirali 4.600 eura SOS Dječijem selu u Sarajevu i Gračanici koje je izgradila organizacija SOS Kinderdorf International. Fructal tako ostvaruje svoju društvenu odgovornost jer smo svesni da su deca naša budućnost.”

Organizacija SOS – Kinderdorf International je izgradila dva SOS Dječija sela u Sarajevu i Gračanici s namerom da osigura porodični model brige za decu bez roditelja. U dva Dječija sela, od početka rada do danas, zbrinjavaju 365 dece bez roditeljskog staranja. Deo njihovog koncepta brige podrazumeva i brigu o deci i nakon punoletstva, po čemu su jedinstveni u BiH sistemu socijalne zaštite.

„Uz beskrajnu zahvalnost Fructalu za vrijednu donaciju, želimo u ime svih 1.000 djevojčica i dječaka koja su u direktnoj i indirektnoj brizi SOS Dječijih sela BiH, kao i u ime uposlenika čestitati ovu veliku i značajnu godišnjicu Fruteka.

Generacije su odrastale na brižljivo pripremanim kašicama i sokovima za djecu. Presretni smo što zahvaljujući Fructalovoj donaciji možemo osigurati najkvalitetnije proizvode za djecu koja su u našoj brizi. Posebno nas raduje činjenica da postoje društveno odgovorne kompanije poput Fructala koje se fokusiraju na podršku najmlađim, znajući koliko je za zdrav rast i razvoj važna kvalitetna briga u periodu od 0 do 3 godine” rekao je Amir Omanović, direktor Nacionalne asocijacije SOS Dječijih sela BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.