Gastro-eko fest “Hrana sa sevdahom” u aprilu u Sarajevu

by | 14 Marta, 2016

Festival hrane i muzike pod nazivom “9. Gastro Eko-Fest”, koji se održava pod sloganom “Hrana sa sevdahom”, a u okviru kojega će se održati niz zanimljivih sadržaja, prezentacija, te interesantnih turističkih, kulturno-zabavnih i gastronomskih događaja, biće održan od 20. do 23. aprila 2016. godine u Sarajevu na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Foto: Gastro fest 2013.

Foto: Gastro fest 2013.

Na Festivalu će svoje proizvode organske hrane i domaće bosanske kuhinje izložiti mnogobrojni izlagači iz svih dijelova BiH. U programima Festivala moći će se istovremeno konzumirati specijaliteti tradicionalne bosanske kuhinje spravljeni od strane poznatih sarajevskih aščinica.

Foto: Gastro fest 2013

Foto: Gastro fest 2013

Tokom Festivala održaće se i podmanifestacije pod nazivima: “Šta sadrži i kako se spravlja Bosanski lonac”, “Burek Story”, “Dan džema” i “Šta su jeli naši stari”, a sa svojim specijalitetima će se predstaviti i najbolji bh. kulinarski virtouzi. Posebna atrakcija Festivala jeste program pod nazivom “Dan ćevapčića” u kojoj ovaj poznati sarajevski brend sa ponosom predstavljaju čuvene sarajevske ćevabdžinice tokom kojih se posjetiocima Festivala besplatno dijeli određeni broj porcija ovog proizvoda.

Sadržaje ovogodišnjeg GEF-a upotpuniće ekološka akcija “Uljepšajmo Bosnu i Hercegovinu” organizovana povodom Dana planete Zemlje, a koju EKO NVO “Dio srca” uspješno realizuje već devet godina.

Izvor: www.gastro-eko-fest.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.