Gdje za novu godinu: Dobre vibracije u primorskim gradovima Crne Gore

by | 25 Decembra, 2017

Gdje ćete za novu godinu? Pitanje koje se neizbježno postavlja u decembru. Šta obući, gdje izaći i biti viđen, koji osmijeh “namontirati” , da li treba biti previše sređen ili opušten… vječite decembarske dileme, jer svi od tog 31. decembra i kada sat otkuca ponoć, očekuju neku novu sreću, novo blagostanje i da sve bude drugačije. I zato se svi trude da budu posebni u najluđoj novogodišnjoj noći…

Herceg Novi / Doček Nove godine na otvorenom! (arhivska fotografija)

Novogodišnja proslava na otvorenom  trend je koji se na ovim prostorima praktikuje u posljednjih nekoliko godina, a “blage” decembarske noći bez snijega pogoduju da se sve više ljudi opredjeljuju da im jedini izbor zabave za novu godinu budu trgovi i pokoji topli napitak.

Crna Gora je postala brend proslave na otvorenom, a najveći izvođači balkanske muzičke scene zbog dobre energije sa publikom, uvijek odaberu ovu krasoticu da zajedno sa brojnim turistima dok broje do deset čekajući prve dane nove godine požele neko bolje vrijeme i neku bolju godinu.

I ove godine, primorski gradovi Crne Gore šalju dobre vibracije, pa se najluđa rokenrol zabava očekuje u Budvi gdje bi 31. decembra sve turiste trebalo da zabavlja Bijelo dugme, a Vlado Georgiev biće domaćin u svom gradu – Herceg Novom. I ostali primorski gradovi na svom trgu ugostiće najveće zvijezde muzičke balkanske scene, pa će Gibonni pjevati u Tivtu, a pjevačica raskošnog glasa Marija Šerifović novogdišnju noć proslaviće sa svim posjetiocima Bara.

Ski centar Bjelasica Kolašin

I u prvom danu, 2018. godine primorski gradovi Crne Gore šalju dobre zvuke, pa će se na trgovima čuti odlična muzika Željka Joksimovića, Let 3, Disciplina kičme i mnogi drugi. Dobra muzika pomiješana sa talasima Jadranskog mora idealno je mjesto da se požele novogodišnje želje, zacrtaju novi ciljevi i zaborave sva eventualna razočarenja u ovoj godini.

Ali, Crna Gora nije samo more, jer i Durmitor spremno dočekuje goste. I zato svi oni koji se odluče da prve dane nove godine provedu u ritmu dobre muzike u primorskim gradovima, idelano je da svoje utiske sumiraju na čistom planinskom vazduhu uz topli čaj i zimske radosti. Ski centri Žabljak, Kolašin, Vučje, Lokve i Turjak spremno dočekuju goste, a zabava je spremna i za avanturiste. Dnevno i noćno hodanje na krpljama, penjanje po prirodnim i vještačkim stijenama samo su neki od razloga zašto bi svi oni koji posjete primorske gradove trebalo da produže odmor i osjete zimske radosti Crne Gore.

Durmitor

Na ovu temu smo porazgovarali i sa direktoricom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željkom Radak Kukavičić .

“Noviteti u ponudi su i dva avanturistička parka u zimskim ski-centrima. Pored avanturističkog parka u centru Kolašin koji je od protekle ljetnje sezone otvoren za posjetice, u ski centru Savin Kuk otvoren je još jedan avanturistički park sa pratećim parkingom urađenim za ovu namjenu. Oba parka radiće tokom cijele godine, a ovakvi sadržaji doprinose atraktivnosti ski centara i kvalitetu ponude, kako tokoml jetnje tako i tokom zimske sezone”, istakla je ona.

Možda je, upravo, Crna Gora mjesto gdje sve dileme sa početka ovog članka nestaju i gdje je samo važno sa sobom u novoj godini ponijeti optimizam, pregršt dobrih misli i stisak ruke bliske osobe. Sve ostalo je manje važno za sreću, jer nju upravo kreiarate vi svojim izborom.

TEKST: PR/S.V. FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.