“Happy Hockey Days”: Međunarodni turnir u hokeju na ledu ovog vikenda u Zetri!

by | 9 Februara, 2018

Međunarodni turnir u hokeju na ledu “Happy Hockey Days” ovog vikenda (10. i 11 februar) biće održan u Olimpijskoj dvorani “Zetra”.

Takmičenje u subotu počinje u devet i trajaće do 17 sati, a u nedjelju će biti održano od devet do 16 sati! Nadmetaće se devet regionalnih klubova sa 18 selekcija u dvije najmlađe kategorije. Ovo je inače osmi i jedan od najvećih turnira u regionu za uzraste U8 i U10.

Organizator takmičenja su hokejaški klubovi “Vukovi” i “Medvjedi” iz Sarajeva.

Osim najmlađih kategorija, biće odigrane i utakmice u kategoriji U15 kao i dvije utakmice u seniorskoj konkurenciji, a takmičiće se “Team” Sarajevo protiv “Spartaka” iz Subotice. Ove utakmice su na programu u petak 9. februara i subotu 10. februara sa početkom u 21 sat.

Kuriozitet ove godine je i nastup četiri sarajevska kluba, što je ujedno i rekordan broj domaćih klubova i predstavljanja njihovih hokejaških škola. Razvoj hokeja na ledu posljednjih nekoliko godina u Sarajevu je prvi put iznjedrio četiri kluba sa svojim sopstvenim školama hokeja koje će sada imati priliku da se predstave i takmiče na ovom regionalnom turniru.

Osim dječaka, u takmičarskoj konkurenciji su i djevojčice.

Ženski hokej u svijetu je u izuzetnom usponu pa je takav trend već i kod nas uveliko zaživio. Osim tri sarajevska kluba HK “Vukovi”, HK “Medvjedi” i HK “Mašina” takmiči se i ZHK “Lavice”.

Djevojčice se u ovom sportu ravnopravno nadmeću sa dječacima, a osim bh. ženskog kluba tu su i gošće iz Ženskog hokej kluba iz Beograda.

Foto: Guliver/Thinkstock

Tekst: Promo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.