Igra koja pomiče granice

by | 8 Januara, 2014

Pripremite se za pravi show i to samo na OBN televiziji! Možda niste znali, no Amerikanci su se dosjetili i napravili cijelo takmičenje u ženskom američkom fudbalu. Vjerovatno ste zamislili da je to, kao i svaki drugi sport koji igraju muškarci. Dakle, u ovom slučaju, lopta čudnog oblika, teren od 150 jardi, sportisti – u ovom slučaju žene različite tjelesne građe, puna zaštitna oprema, veliki široki dresovi i debele pantalone. LFL liga je sve, samo ne to.

LFL3

Pojavljuju se najbolje igračice, najbolje ekipe, šampioni, a po uzoru na muški dio ovog sporta, igra se i pravo američko finale pod nazivom „Lingerie Bowl”. Liga je dobila i ozbiljnije ime. Sada se zove Legends Football League. Igraju je veoma zgodne djevojke. U donjem rublju. LFL, odnosno ženski američki fudbal svjetlo je ugledao prije nekoliko godina na najvećoj mogućoj sceni, Super Bowl-u. Za vrijeme poluvremena Super Bowl-a, na teren je istrčalo četrnaest polugolih djevojaka.

Suština ove igre je osvajati centimetar po centimetar terena, brze igračice, koje hvataju loptu rukama i trče kao svjetski rekorderi preko terena, dok se na njih ne saspe hrpa i protivničkih i svojih igračica. Prepuna američka gledališta su u ekstazi u takvim situacijama.

To i ne bi bilo ništa neobično za Ameriku koja njeguje tradiciju cheerlidersica, ali ove su djevojke umjesto pompona imale kacige i loptu, a od ostale opreme samo donje rublje i štitnike. Ovakva ekipa ispunjava san brojnih muškaraca koji će umjesto nabildanih sportaša moći gledati oskudno odjevene djevojke bujnih poprsja kako trče dok ih druge djevojke pokušavaju srušiti.

LFL

Amerikanci znaju da je ova njihova igra nerazumljiva Evropljanima, i traže svaki način da ponude nešto novo, što će biti atraktivnije, što će privući gledaoce, što će privući televizijske kuće, što će privući čak i one koji nemaju pojma ni osjećaja niti za sport, a kamoli za ovu igru. A to su lijepe djevojke! Djevojke to sada rade isto kao i oni nabildani momci, sa ratničkim bojama na licu, ali u oskudnoj odjeći.
Ono što se dosad moglo gledati samo za vrijeme poluvremena Super Bowl utakmice pretvoreno je u sportski format koji u svijetu prate milioni gledalaca. Svi ljubitelji američkog fudbala, a pogotovo polugolih žena koje igraju američki fudbal, došli su konačno na svoje.Nova igra koja pomiče granice, mijenja pravila i stvara legendem srijedom u 23:00h samo na OBN televiziji!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.