Ines Jovanović : Zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

by | 17 Marta, 2014

U organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i Beiersdorf d.o.o. održat će se “32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO” u Domu Oružanih snaga u periodu od 29.03.-31.03.2014 godine.

Najava 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo ok

Udruženi u zajedničkom cilju promocije estetike, mode i podrške mladima, Nivea BH Fashion Week Sarajevo je nezaobilazno mjesto za dizajnere i za sve one koji žive modu. Cilj projekta je u osiguranju kreativno-poslovnog razvoja i medijske promocije novih generacija mladih dizajnerskih kreativaca dok se afirmiranim kreatorima daje podrška u nastavku njihovog rada.

Na samom početku karijere, za zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo izabrana je Ines Jovanović, koja ima sofisticirani izgled i nevjerovatnu karizmu. Na promotivnim fotografijama koje je uradio Aleksandar Arsenović, Ines nosi kreaciju modne dizajnerice Svjetlane Prole. Ines je oduševljena ovim iskustvom koje predstavlja ozbiljnu preporuku za njenu buduću karijeru u svijetu modelinga.

“Uživala sam na snimanju, nedaleko od grada Banja Luka, za kampanju 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Sve mi se svidjelo, atmosfera na snimanju je bila odlična. Nije bilo teško raditi, i sigurna sam da slike neće proći nezapaženo. Inače, prve korake manekenstva sam stekla u Profesionalnoj školi za manekene i fotomodele za djecu i omladinu UMBIH. Tada sam imala 8 godina. Nakon što sam dobila prvu diplomu, snimila sam svoj “prvi modni book” i uslijedile su mnogobrojne revije za djecu i omladinu. Radila sam zaista modne revije u mnogobrojnim gradovima, dok nisam odrasla i sazrela za učešće na modnim revijama za odrasle. S 15 godina, nastavila sam karijeru modela u modnoj agenciji Abc Models. Ovogodišnja kampanja mi je peta po redu, jer sam prethodno radila kampanje za modne dizajnere Amina Hasanbegović iz Srbije, Blanka Zgonjanin i Senada Brković iz BiH, te Andrea Zvono Dizajn iz Hrvatske. Surađivala sam s koreografkinjom Suzana Sliva iz Zagreba, te sam bila angažirana na mnogobrojnim revijama širom BiH kao i na BH sedmici mode u gradovima Sarajevo, Mostar, Banja Luka i Tuzla. Sve to za mene predstavlja jedan novi izazov i zadovoljstvo jer kreativnost i pozitivna energija kojom sam okružena članovima modne agencije Abc Models jednostavno prelaze i na mene. Naravno da sam počastvovana da su čelni ljudi iz Nivea upravo odabrali mene za zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a zahvalnost za odličan izgled kampanje svakako dugujemo profesionalnoj ekipi na čelu sa modnom dizajnericom Svjetlana Prole i fotografu Aleksandru Arsenoviću”, rekla nam je Ines Jovanović.

“Kompletan izgled prezentovan za kampanju 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo upravo opisuje moju kolekciju za predstojeću sezonu “proljeće/ljeto 2014”, koja će tad biti zvanično i predstavljena. Kolekcija akcentuje ženstven, sofisticiran i prirodan izgled žene koji se uklapa u moje konceptualno viđenje mode”, pojašnjava Svjetlana Prole, modni dizajner.

Od svojih početaka do danas, BH Fashion Week Sarajevo je na državnu kulturnu i modnu scenu lansirao jako veliki broj danas afirmiranih modnih dizajnera i neafirmiranih mladih dizajnera, a odličnom organizacijom i visokim produkcijskim standardima uspio privući više hiljada posjetitelja čime je zauzeo prvo mjesto na društvenoj ljestvici događanja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.