Inspirativno veče u Cinema Cityju: Premijera filma “100 metara” i panel diskusija “Koji je vaš izgovor” (FOTO)

by | 31 Maja, 2017

Inspirativni španski film “100 metara” – oduševio je premijernu publiku sarajevskog Cinema Cityja, a poslije projekcije održana je i panel diskusija pod nazivom “Koji je vaš izgovor”… Djelić atmosfere vidjećete u našoj galeriji! 

Foto: Cinema City

Ostvarenje “100 metara” je istinita priča Ramona Arroya, 44-godišnjaka koji je postao legendarni MS atletičar – i to nakon što mu je dijagnostikovana multipla skleroza prije 12 godina. Uprkos dijagnozi, Ramon je odlučio da učestvuje na ultimativnom sportskom izazovu i najtežoj utrci na svijetu – Ironman triatlonu: 42 kilometra trčanja, 3,8 kilometara plivanja i 180 kilometara bicikliranja.

Kako je završila njegova priča pogledajte u Cinema Cityju u ovom dirljivom filmu Marcela Barrena koji se prikazuje od 20.40 sati.

Inspirisani radnjom filma, nastala je ideja za događaj “Koji je vas izgovor?” čiji cilj je bio da motiviše i jednim dijelom podstakne sve one kojima je potrebna dodatna motivacija da postignu svoj/e cilj/eve.

“Biti uvijek bolja verzija sebe nije uvijek lako, ali je moguće” – jedna je od poruka ovog događaja!

Kako je bilo na premijeri i panel diskusiji pogledajte u galeriji *kliknite na fotografiju za veću rezoluciju!

Gosti panel diskusije Denis Agović, Nejra Odobašić, Selma Kukić i Almina Haskić podijelili su svoje priče s prisutnima. Događaj je moderirao Tomislav Cvitanušić.

“Multipleks Cinema City s ponosom predstavlja različite događaje koji kino koriste kao platformu za lansiranje dobrih priča kao što je ova. Uz podršku NGO Marthon i divnih gostiju te ovaj posebno inspirativan film imali smo priliku razgovaramo o svim našim situacijama kada smo se pitali: ‘kako dalje’. Ovaj događaj je pokušaj da podržimo zajednicu te kroz gledanje filma i panel diskusiju, zapravo, shvatimo da postoji mnogo pozitivnih priča i kod nas, u BiH i da nas one jednako tako mogu inspirisati. Planiramo da iskoristimo ovu platformu i u buduće i prezentujemo još neke od važnih tema. Nadam se da su i gosti panela i film ‘100 Meatra’ motivisali neke od posjetilaca”, rekla je Andrea Vujošević, izvršna direktorica Multiplexa Cinema City.

Događaj su podržali farmaceutska kuća Nobel i restoran “Druga kuća” koji je poslužio vitaminske napitke.

TEKST: S.V.
FOTO: CINEMA CITY

 

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.