IZAZOVI SAVREMENOG RODITELJSTVA: Sve što treba znati o upisu u srednje škole u Kantonu Sarajevo

by | 4 Aprila, 2019

Udruženje “Mame” u sklopu projekta “Izazovi savremenog roditeljstva” – ciklus predavanja za roditelje i staratelje organizuje info-sesiju za roditelje “Gdje u srednju školu – sve što trebate znati o upisu u srednje škole u Kantonu Sarajevo”. 

Sesija će biti održana 17. aprila od 18 do 20 sati u prostorijama Udruženja “Mame” – Zaima Šarca 14b (Bjelave).

Gosti su: Namir Ibrahimović, direktor osnovne škole “Safvet – beg Bašagić” i Elma Selmanagić Lizde, vanredni profesor na Pedagoškom fakultetu u Sarajevu

Organizator: Udruženje “Mame” čiji je cilj promocija kvalitetnijeg života porodice i društva u cjelini. Udruženje je do sada realizovalo nekoliko radionica pod nazivom “Izazovi savremenog roditeljstva” koje su roditeljima nudile informacije i savjete u vezi s različitim problemima i nedoumicama sa kojima se susreću: uticaj virtuelnog okruženja na djecu; problemi u učenju i kako ih prevazići. Činjenica je da kvalitet porodičnog života narušavaju i nedostatak informacija ili podrške koju dajemo djeci, ali roditelji često ni sami ne znaju gdje takva saznanja mogu dobiti.

Sadržaj: Info-sesija “Gdje u srednju školu?” nudi neophodne informacije, korisne savjete i dobrodošlu pomoć u vezi s upisom u srednje škole.

Cilj info-sesije: Ponuditi roditeljima potrebne informacije kako bi pomogli svojoj djeci pravovremenim i korisnim savjetima. Kreiranje platforme za komunikaciju roditelj-dijete- škola te na taj način jasna i artikulisana uključenost roditelja u obrazovni sistem. Na radionici roditelji će moći da razgovaraju sa predstavnicima struke i dobiju saznanja koja su im potrebnam, ali i otkriju moguće poteškoće sa kojima će se susretati.

Info sesija je besplatna. Broj mjesta je ograničen pa vas molimo da izvršite prijavu.

Prijave, te dodatne informacije možete dobiti posredstvom maila:  [email protected] ili direktno posredstvom Facebook stranice događaja!

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.