Categories Kada, gdje, s kim…, PROMO

Jesen u Termama Olimia – baš za nas dvoje

Terme Olimia prava su adresa kad poželite pobjeći na romantičan odmor, jer je sve podređeno užitku

Opuštanje u dvoje u najboljem wellnessu u Sloveniji, uživanje u hrani pripremljenoj u skladu s principima vitalne kuhinje, selfness vježbe u prirodi, masaže, saune… Zvuči primamljivo, zar ne? Sve to moguće je iskusiti u Termama Olimia, smještenim uz samu granicu sa Slovenijom, u mjestu Podčetrtek. S obzirom na bogatu ponudu, svako može kreirati vlastiti dan, vikend ili sedmicu iz snova.

Oni koji žele veću intimnost i luksuz, odabraće Wellness Orhidelia, koji je devetu godinu za redom proglašen najboljim wellnessom u Sloveniji i koji je, bez sumnje, najprestižniji dio ponude Terma Olimia. Tamo ćete probuditi ljubav prema svojem tijelu, ali u duhu. Savršena interakcija unutrašnjih i vanjskih bazena, Svijet sauna, brojna tematska odmorišta prava su arhitektonska poezija. Doživite savršenu ljepotu opuštanja u različitim parnim i finskim saunama, opustite se na vodenim krevetima, osvježite u termalnoj vodi ili uživajte u kulinarskim specijalitetima restorana Pomum.

Iako je Family Wellness Termalija sa svojim vodenim atrakcijama i toboganima oaza užitka za cijelu porodicu, ovaj kompleks, koji je potpuno obnovljen u maju ove godine, osvojiće i parove. U Relax zoni možete uživati u miru i udobnosti tople vodene oaze. Uživajte u plivanju u termalnoj vodi i nagradite se vodenim masažama. U Svijetu sauna doživite kraljevski užitak koji će očistiti vaše tijelo, smiriti misli i osnažiti duh. Jedinstvena meditacijska sauna i širok raspon različitih programa – to je svijet koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Brojni tretmani, masaže, rituali opuštanja dio su Family Wellness Termalija ponude, ali i Wellness Hotela Sotelia, takođe smještenog unutar kompleksa Termi Olimia. Ovaj hotel specifičan je zbog svoje arhitekture koja se, zahvaljujući zelenom krovu, razigranoj fasadi i ekspresivnom dizajnu, stapa s prirodom.

Adut Wellness Hotela Sotelia svakako je i a la carte restoran Gratiola, pa će vam teško biti odlučiti uživate li više u prekrasnom ambijentu restorana, zadivljujućem pogledu na okolna brda ili božanstvenoj kuhinji. Inače, gastroponuda Termi Olimia kreirana je po principima vitalne kuhinje: služe se samo prirodne namirnice i jako se vodi računa o zdravoj pripremi hrane. Parovima koji uživaju u slatkim okusima i finger foodu, ali i ljubiteljima kave i piva, svakako se preporučuje posjetiti restoran Lipa, koji ponosno nosi oznaku “100% gluten free”.

Znate li koje su osobine sretnih parova? Oni jedno drugome posvećuju vrijeme! U Termama Olimia možete provesti nezaboravne trenutke, ali i osnažiti se kao par i pojedinačno. Naime, Dan za Selfness, koji je na rasporedu svakog trećeg petka u mjesecu, dio je ponude Termi Olimia koji podrazumijeva podsticanje i učenje njihovih gostiju kako se opustiti, naučiti slušati, voljeti, biti uspješniji u svim segmentima života. Jednostavno rečeno, nakon što iskusite Dan za Selfness poželjećete doći opet, kao i većina drugih koji mu se vraćaju, jer su otkrili najbolje od sebe na fizičkoj, ali i duhovnom nivou.

Ideje za romantičan odmor, ali i za cijelu obitelj, potražite na www.terme-olimia.com

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *