Jeste li spremni za “Ženske priče sa Amrom Džeko”?

by | 9 Jula, 2018

Ako ovih dana u svom gradu sretnete najpoznatiju bh. manekenku Amru Džeko okruženu kamerama i fotoaparatima, znajte da prisustvujete snimanju novog serijala emisije koja je namijenjena svim ženama. 

Riječ je o potpuno novom projektu kojeg agencija Lynks radi u saradnji sa Federalnom televizijom, a premijera prve emisije je u oktobru ove godine.

TV emisija “Ženske priče sa Amrom Džeko” stavlja akcenat na promoviranje ljepota i znamenitosti bh. gradova, a u prvom planu je žena jer su sve priče pričane iz ženskog ugla.

“‘Žene drže pola neba’ – ova misao je tako snažna da sam odlučila upravo njom započeti priču o projektu koji pripremamo za sve žene i naravno muškarce koji će radoznalo prisluškivati naše priče. Ženske priče, nama svima tako bliske i poznate… Potpuno subjektivne, snažne, emotivne, romantične i uzbudljive. Upoznaćemo prekrasne žene koje imaju posebno mjesto u srcima svojih ukućana i svojih sugrađana. One će ispričati svoje priče, kroz priče o gradovima u kojima žive. Zajedno ćemo putovati, diviti se ljepotama naših krajeva, uživati u ukusnim jelima, razgovarati o modi i ostalim sitnicama koje nas raduju”,  objašnjava Amra Džeko koja se nije dvoumila ući u projekat.

Snimanje serijala započelo je početkom juna i produkcijski tim ovih dana čekaju veliki izazovi.

“U prvom dijelu serijala posjetićemo 12 gradova širom BiH. Putovaćemo više od 3.500 kilometara kako bismo ispričali ‘Ženske priče’. Upoznaćemo izuzetne žene koje u svojoj svakodnevici zablistaju na trenutak i ostave dubok trag u zajednici u kojoj žive. Neke od njih su nam dobro poznate, neke smo sreli u prolazu, a o nekima ništa ne znamo. Sve one su junakinje našeg serijala”, kazala je Selma Kulović ispred agencije Lynks.

Emisija će govoriti o životu, svakodnevnim izazovima savremenog vremena, porodici i društvu generalno. Gledaoci Federalne televizije će od oktobra imati priliku vidjeti prekrasne predjele, kulturno-istorijske spomenike, te upoznati običaje iz ženskog ugla i uživati u trenucima opuštanja.

“Ženske priče sa Amrom Džeko” promovisaće pozitivne vrijednosti, podizati svijest o važnosti dijaloga, kulture i umjetnosti. Ukazivaće na važnost očuvanja zdravog životnog okruženja, promovisati poduzetništvo i nauku. Ispričaće male ženske tajne o ritualima i modi, shoppingu i ljepoti, te željama i nadama koje su zajedničke svim ženama.

Pogledajte video na našem YouTube kanalu i pratite nas na društvenim mrežama.

Pratite “Ženske priče” na: YouTubeu, Facebooku i Instagramu!

Tekst i foto: PR

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.