“Kako preživjeti život”: Interesantno predavanje uskoro u Sarajevu!

by | 24 Maja, 2019

Dvadeset i pet godina univerzitetske karijere, dvadeset godina djelovanja u Sarajevu i četiri godine rada psihološkog savjetovališta PsychoPractice prof. dr sc Jasne Bajraktarević, povod su za organizaciju predavanja na temu “Psihopatologija svakodnevice – Kako preživjeti život” koje će biti održano u Domu mladih, 12. juna sa početkom u 19 sati.

“Psihologija je pravac i put za sve nas. Nakon 25 godina akademske karijere i bezbroj susreta sa ljudima, smatram da je organizacija ovakvih događaja postala društvena potreba. Predavanje će biti o uzrocima i posljedicama naših odluka, ponašanja i očekivanja u svakodnevnom životu. Mogli bismo reći, ‘grupna terapija na drugačiji način’. Ljudi su izgubili osjećaj da mogu nešto da promjene. Ovo predavanje, je, nadam se, uvertira u početak promjena u shvatanju životnih prepreka – problemi su izazov, a ne razlog za odustajanje”, kazala je profesorica Bajraktarević.

Predavanje je koncipirano na osnovu najčešćih pitanja i problema koje su klijenti u ordinaciji postavljali i zbog kojih su potražili savjet ili stručnu intervenciju.

Najviše pažnje biće posvećeno temama poput anksioznosti, depresiji, sagorjevanju na poslu, mobingu, komunikaciji roditelja i djece, paradoksu očekivanja, problemima samopouzdanja, samopoštovanja, kontroli impulsivnosti, problemima u učenju i drugo, kao i načinima prevazilaženja istih.

Cilj ovog predavanja je implementiranje psiholoških implikacija u svakodnevni život ljudi, demistifikacija straha od odlaska psiholozima i terapeutima kao i otkrivanje novih pristupa svakodnevnim problemima.

Predavanje je predviđeno za sve generacije i prilagođeno je širem obrazovnom spektru.

Ulaznice za predavanje “Psihopatologija života – Kako preživjeti život” možete preuzeti lično u svim prodajnim mjestima sistema www.kupikartu.ba ili online na portalu www.kupikartu.ba

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.