Kako uspješno riješiti problem uraslih dlačica

by | 29 Juna, 2016

Ljeto je i pravo je vrijeme da ponosno pokažete svoje noge. Ugodna toplina izaziva vas da obučete svoju najljepšu minicu. No, iako ste uradili depilaciju, vaša koža još uvijek nije spremna da bude “otkrivena”. Jer nakon depilacije voskom ili brijačem susreli ste sa problemom uraslih dlačica. Za sve koje žele saznati kako uspješno tretirati folikulitis slijedi pojašnjenje u nastavku.

Folikulitis je upala korijena dlake, odnosno folikula. Nastaje pod utjecajem bakterija i gljivica, a u rjeđim slučajevima i virusa. Uklanjanje dlaka, voskom ili brijačem, otvara put prodora infekciji u korijen dlake. Folikulitis najčešće uzrokuju bakterije koje su se razmnožile na višestruko korištenom brijaču. Stoga se preporučuje jednokratna upotreba i svakako brijanje u smjeru rasta dlake. Kao posljedice netretirane upale nastaju ožiljci i fleke, a najveći problem je što većina nas poseže za čupanjem uraslih dlačica iglicama i pincetom, čime se infekcija može dodatno podstaći.

No, na sreću postoji jednostavan način da se tretira područje kože na kojem se pojavio folikulitis. Stručnjaci savjetuju nanošenje antibakterijskog gela Tyrosur® koji će na samom početku vrlo brzo ublažiti stanje i prevenirati daljnji razvoj infekcije.

Naime, za razliku od antiseptika za dezinfekciju rana, koji su neselektivni te tako uz uništavanje bakterija često oštećuju i zdravu okolnu kožu, uz njeno dodatno isušivanje, Tyrosur® gel ima željena antibakterijska ali i hidratizirajuća svojstva. Njegova hidro formula sa čak 95 % vode, zaslužena je za vlaženje rane i osigurava ubrzano zarastanje, jer potiče prirodne mehanizme stvaranja novih ćelija kože.

tyrosur-proizvodi

S obzirom na njegov uspješan učinak u tretiranju svih manjih površinskih rana na koži: ogrebotina, razderotina, žuljeva, zanoktica, bubuljica, manjih opeketina, upala nakon pirsinga i tetovaže, ili kod raščešane rane nakon ujeda insekata, savjetujemo da Tyrosur® bude obavezan dio vaše kućne, ali svakako i putne apoteke.

TYROSUR® – OBAVEZNI DIO SVAKE KUĆE APOTEKE.
Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.