Kamena kuća na Kastelu: Izložba “Complicate Simply” Slavimira Stojanovića

by | 31 Oktobra, 2017

U Kamenoj kući na Tvrđavi Kastel 1. novembra 2017. godine (srijeda) u 20 sati, svečano će biti otvorena izložba “Complicate Simply” poznatog beogradskog grafičkog dizajnera i vizuelnog umjetnika Slavimira Stojanovića.

Sama izložba je dio bogatog programa obilježavanja 85 godina postojanja Banskog dvora, a realizuje se u partnerstvu Udruženjem “Afrodizijak”, ispred kojeg nam dolazi Sanda Mešinović.

“Nakon dugo vremena Banjaluka će imati čast i zadovoljstvo da ugosti jednog zasita inspirativnog čovjeka u svijetu dizajna, vrhunskog umjetnika, sanjara, čovjeka sa neobičnom životnom i profesionalnom pričom. Ono što je karakteristično za ovu izložbu jeste da je ona svojevrstan zbir Slavimirovog tridesetogodišnjeg rada, pa će publika tako moći da vidi djela koja se tiču njegovog ličnog brenda Futro, radove za najznačajnije institucije kulture, pozorišne predstave, klijente i svjetske brendove.”

Slavimir se grafičkim dizajnom bavi više od trideset godina i jedan je od najznačajnijih dizajnera na ovom prostoru i na prostoru centralne Evrope. Dobitnik više od 300 međunarodnih nagrada, kao i nagrade za životno djelo.

Radovi Slavimira Stojanovića osvojili su više od 300 svetskih nagrada i priznanja, uključujući: Epica, Cresta, Eurobest, Clio, Cannes Advertising Festival, London Advertising Festival Award, New York Advertising Festival Award, Portorose Golden Drum, Montreux Gold, Art Directors Club Annual Award, Type Directors Club Annual Award, Communication Arts Award, European Design Excellence Award, Global Award, Zgraf i mnoge druge.

Otvaranje je slobodno za sve građane, a izložba će biti postavljena cijeli novembar.

Slavimir će održati i otvoreno predavanje u Vijećnici Banskog dvora, 2. novembra sa početkom u 17 časova na kojem će upravo ispričati svoju legendarnu životnu i profesionalnu priču.

Predavanje je otvoreno za sve i namjenjena je svima koji vole umjetnost, dizajn, marketing, komunikacije, bilo koju vrstu vizuelne umjetnosti, kao i inspirativne životne priče o snazi i vjeri u sebe i svoje potencijale jednog čovjeka.

“Onaj ko je barem jednom slušao Slavimira, zna koja energija i koja sjajna priča izlazi iz njegovog bića, a koja definitvno inspiriše, tjera na prozmišljanje života, biznisa i naravno, dizajna. Ovo predavanje koje je otvoreno za sve, definitivno se ne smije propustiti”, poručuju organizatori.

S.V.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.