Koktel druženje fondacije FORMA

by | 15 Augusta, 2016

Sinoć je u sarajevskom hotelu Bosnia održano prvo druženje fondacije FORMA koju su početkom godine osnovale kompanije See.Contact, MODAMO.info te Networks.

forma1

Podsjećamo, cilj fondacije je izgradnja novog dizajnerskog imena na bh. modnoj sceni, a prvi korak koji je fondacija napravila prema tom cilju, je raspisivanje natječaja za najbolju glamuroznu kreaciju, u kojem je ove godine pobjedu odnijela Ivka Marin. Fondacija je izradila haljinu prema Ivkinoj zamisli, a haljinu je na crvenom tepihu otvorenja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala nosila uspješna bh. manekenka Sarah Čerkez, kao ambasadorica fondacije za 2016.
Fondacija je okupila i tim stručnjaka kako bi haljinu predstavili kroz profesionalni editorijal sa Sarah Čerkez i Martinom Sairom u glavnim ulogoma ispred objektiva Edvina Kalića, noo, prije predstavljanja kroz editorijal, pobjedničku kreaciju su uživo mogli vidjeti i gosti na prvom FORMA druženju u prekrasnom ambijentu na terasi hotela Bosnia. Terasa koja uz bijele, prozračne plahte koje pružaju s njenog krova, pruža neodoljiv lounge dojam idealan za vrele ljetne večeri, je jučer poprimila i dodatni sjaj zahvaljujući uređenju u potpisu kompanije See.Contact.

forma
Tako su gosti uz osvježenje uživali i u voćnim delicijama, a za potpuni, opuštajući dojam se pobrinuo i DJ rasplesavši goste dance hitovima.
Tokom večeri goste su pozdravile Dijana Perić, urednica MODAMO.info portala koja je pojasnila ideju i važnost ovakvih inicijativa za bh.kreativne industrije, zatim Martina Saira, direktorica kompanije See.Contact koja je kroz svoj govor uzvanicima približila trud i ulaganje uloženo u ovakav projekt kao i što je sve potrebno za naredni cilj fondacije – razvijanje kolekcije IVKA x FORMA SS2017, nakon čega je i voditeljica poduzetničkog centra Networks, Bojana Škrobić – Omerović, naglasila kako je upravo taj, naredni korak, tj razvijanje kolekcije u Ivkinom potpisu prijeko potreban za uspjeh cijelog projekta.
Nakon njihovog obraćanja, gosti na druženju su imali priliku sudjelovati u tihoj aukciji za haljinu. Nakon što je aukcija završena, dame su sa zadovoljstvom objavile kako su prikupljena sredstva biti dovoljna za početak razvoja kolekcije, što je svakako značajan prvi korak prema cilju kojeg je fondacija zacrtala, no svakako da će za njegovo ostvarenje biti potrebno još mnogo rada i ulaganja.

forma2

Martina Saira i Dijana Perić

Zahvalivši se svima koji su prepoznali važnost ovakve inicijative i nesebično ju podržali, osnivačice fondacije su dizajnerici Ivki Marin uručile i pehar isklesan od kamena, a koji su prema narudžbi fondacije izradili sarajevski magistri kiparstva Nardine Zubanović i Samira Sučeske.

forma3

Martina Saira i Sarah Čerkez

Uručenjem pehara je završen i formalni dio eventa, nakon čega su gosti u opuštenoj atmosferi uživali u razgovoru i druženju, uz obećanje fondacije da se vidimo i na FORMA eventu narednog ljeta, s novim, lijepim pričama za 2017.godinu.
Foto: Marko Jovančić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.