Kožni osip ili ekcem? Upoznajte rješenje!

by | 27 Oktobra, 2016

Već i obični osip, kod novorođenčadi i beba, za roditelje predstavlja pravi izazov, a ekceme da i ne spominjemo. Nakon pet godina konstantnog istraživanja, Weleda je pronašla rješenje u novoj liniji od bijelog sljeza.

Foto: PR

Foto: PR

Ekstrakti ovih nježnih i mekanih cvjetova, zbog svog protivupalnog i umirujućeg djelovanja, pogodni su za osjetljivu bebinu kožu sklonu dermatitisu (atopijski ili neurodermitis).

Polisaharidi u korijenu bijelog sljeza u kombinaciji sa vodom formiraju organski gel ili sluz koja hidratizuje, ublažava iritacije i djeluje umirujuće na kožu, štiteći je od spoljašnjih faktora, podržavajući zdrav razvoj ćelija.

Osim bijelog sljeza u sastavu preparata nalazi se i maćuhica te bogato organsko, kokosovo i susamovo ulje koji pomažu u održavanju prirodne zaštitne barijere kože, ublažavaju svrab i nadraženost tako da se dijete može ponovno osjećati ugodno.

Liniji od bijelog sljeza svjesno nije dodat parfem jer bebe s vrlo osjetljivom kožom često imaju poteškoće i sa prihvatanjem proizvoda intenzivnog mirisa.

Ovi proizvodu razvijeni su u saradnji s dermatolozima i babicama, posebno kreirani za osjetljivu dječiju kožu, a pogodni su i za njegu osjetljive kože odraslih.

Osim toga što je dermatološki testirana, ova linija je prihvaćena i nagrađena pečatom “National Eczema Association Seal of Acceptance™”.

Weleda linija proizvoda od bijelog sljeza se sastoji od kreme za lice, losiona za tijelo i kreme protiv pelenskog osipa.

USKORO u bolje opremljenim apotekama.

Više na: Facebook.com/weleda.ba

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.