Kristalni projektor najboljima

by | 22 Jula, 2011
Dvanaesti Mediteran Film Festival posvećen dokumentarnom filmu održaće se od 22. do 27. avgusta u Širokom Brijegu, a organizatori najavljuju odličan program i sjajnu zabavu.
Tokom šest festivalskih dana, prva dva, 22. i 23. avgust, rezervisana su za revijalni pretprogram, dok će takmičarski dio festivala, a ujedno i svečano otvaranje, biti održano trećeg dana manifestacije, 24. avgusta. Kao i dosadašnjih godina, takmičarski program festivala uključuje dokumentarna filmska ostvarenja iz 22 zemlje, a nagradni fond iznosi 10.000 KM. Žiri će dodijeliti nagrade za dva filma, Kristalni projektor i novčanu nagradu, dok će publika odabrati jedno ostvarenje koje će takođe biti nagrađeno skulpturom Kristalni projektor i novčanom nagradom.
Mediteran Film Festival je internacionalnog karaktera, pa se na njega prijavljuju autori iz Albanije, Alžira, BiH, Kipra, Crne Gore, Egipta, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Izraela, Libanona, Libije, Malte, Maroka, Monaka, Sirije, Slovenije, Španije, Tunisa i Turske. Nagradu za najbolji film i Gran Prix festivala prošle godine, u konkurenciji od 21 dokumentarca, dobio je Vladimir Gojun za film Ciklusi, o 25-godišnjem mladiću bolesnom od raka.
Više informacija o festivalu i takmičarskom programu potražite na službenoj internet stranici www.mff.ba.
 
Kadar iz filma Ciklusi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.