Ladies Night: Druženje uz duhovit životni film “Odjednom tata”

by | 6 Aprila, 2017

Novo Ladies Night druženje zakazali smo za 11. april kada će sve dame imati priliku uz divno druženje i lijepa iznenađenja, pogledati i filmsko ostvarenje francuskog reditelja Huga Gelina “Odjednom tata”. Kao i do sada za sve gošće pripremili smo mnogo ugodnih iznenađenja i poklona naših prijatelja što će, sigurni smo, i ovo aprilsko druženje učiniti nezaboravnim. Prijateljska atmosfera, dobro raspoloženje za koje ćemo se potruditi da ne izostane, te svi sadržaji koji će biti priređeni specijalno za naše drage dame, razlozi su više da 11. april provedete u predivnom ambijentu multipleksa Cinema City. 

Više o filmu: Samuel uživa u bezbrižnom životu bez obaveza na francuskoj rivijeri. Sve dok mu Kristin, bivša, ne objavi da je ostala trudna, preda mu curicu i nestane! Samuel pokušava pronaći Kristin u Londonu, ali je nikako ne uspijeva naći. U međuvremenu tamo nađe i posao kao TV voditelj na lokalnoj televiziji. Tijekom godina, Samuel postaje pažljiv i nježan, ali još uvijek nekonvencionalan tata maloj Gloriji koja već ima 8 godina kada se u njihov život vraća bivša…

Prijatelji ovomjesečnog druženja su, pored Francuskog instituta koji je za najsretnije dame obezbijedio vrlo vrijedne nagrade, i Kozmetika Afrodita, Ženski rokovnik, SkinCare Clinic, te Tosama.
Na sljedećim stranama pročitajte više o prijateljima aprilskog druženja…

Francuski institut BiH

Misija Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini je širenje francuskog jezika i kulture na prostorima cijele zemlje. Osnovan je 2003. godine sa administrativnim sjedištem u prostorijama Francuske Ambasade u Sarajevu, a raspolaže sa još dva kulturna centra u Banjoj Luci, Mostaru. Ovi centri nude brojne kulturne aktivnosti tokom čitave godine i svake godine primaju oko 350 polaznika na kurseve francuskog jezika namijenjene različitim nivoima i uzrastima. Pored promocije francuskog jezika i kulture, direktor Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini također koordinira, u svojstvu Savjetnika za kulturu i naučnu saradnju Francuske ambasade i projekte decentralizovane, tehničke, naučne, univerzitetske, obrazovne i sportske saradnje. Na taj način, Francuski institut u Bosni i Hercegovini je i svojevrstan centar za informisanje o programima stipendija za studiranje u Francuskoj.

U okviru obrazovne saradnje, Francuski institut u Bosni i Hrecegovini održava, između ostalih, i  značajno partnerstvo sa Međunarodnim frankofonim koledžom Sarajevo (CIFS), ustanovom koja  omogućava predavanja na tri jezika (francuski, engleski, b/h/s), od vrtića do 3. godine koledža, u skladu  sa programima francuskog Ministarstva obrazovanja. CIFS je od 2011. godine nova ustanova koja je  nastala iz sarajevske Francuske škole, koju je 1998. godine osnovala Francuska laička misija (Mission  laïque française), organizacija koja vodi mrežu od više od stotinu francuskih školskih ustanova u svijetu i broji 46 000 učenika.

Prijatelj aprilskog druženja je i Kozmetika Afrodita

Kozmetika Afrodita predstavlja liniju proizvoda DEPILATION za nježnu, ali nadasve učinkovitu depilaciju – ZA NJU i NJEGA. Koži ugodne formule sa snagom brižljivo izabranih prirodnih aktivnih sastojaka i odličnim ovlaživačima osiguravaju brzo i jednostavno odstranjivanje neželjenih dlačica.

DEPILACIJSKA KREMA ZA TIJELO SENSITIVE 

Umirujuća formula za nježno, a istodobno iznimno brzo i učinkovito uklanjanje dlačica. Sadrži ekstrakt kamilice koji blagotvorno smiruje i ugodno osvježava kožu. Predstavlja izvrstan izbor za depilaciju svih tipova kože, a posebno osjetljive. Rezultat nakon upotrebe je njegovana i svilenkasto glatka koža – dvostruko duže nego nakon brijanja.

DEPILACIJSKA KREMA ZA TIJELO HYDRA

Hidratantna formula za iznimno brzo i učinkovito uklanjanje dlačica. Sadrži aloe veru koja vlaži, smiruje i štiti kožu od vanjskih utjecaja. Predstavlja izvrstan izbor za depilaciju normalne kože. Rezultat nakon upotrebe je njegovana i svilenkasto glatka koža – dvostruko duže nego nakon brijanja.

DEPILACIJSKA KREMA ZA TIJELO SUPREME 

Njegujuća formula za iznimno brzo i učinkovito uklanjanje dlačica. Sadrži organsko arganovo ulje koje omekšava i hrani kožu, te pomaže spriječiti njeno isušivanje. Predstavlja izvrstan izbor za depilaciju svih tipova kože, posebno suhe. Rezultat nakon upotrebe je njegovana i svilenkasto glatka koža – dvostruko duže nego nakon brijanja.

DEPILACIJSKE TRAKE S HLADNOM SMOLOM SUPREME

Nježna formula obogaćena arganovim uljem i vitaminom E za brzo, jednostavno i učinkovito uklanjanje neželjenih dlačica. Posebno je primjerena za suhu kožu. Trake uklanjaju dlačice zajedno s korijenom i pružaju osjećaj glatkoće i do 4 sedmice. Uz redovnu upotrebu dlačice postaju tanje, mekše i rjeđe.

DEPILACIJSKA KREMA ZA LICE I BIKINI ZONU EXTRA SENSITIVE 

Nježna formula za neinvazivno, a istodobno brzo i učinkovito uklanjanje dlačica na posebno osjetljivim područjima: licu, bikini zoni, pazuhima. S ekstraktom kamilice ublažava nadraženost i smiruje kožu.

Prijatelj projekta Ladies Night u mjesecu aprilu je Ženski rokovnik

Sloganom „Žena ženi nije vuk“ Ženski rokovnik za 2017. godinu naglašava se važnost međusobnog ženskog poštovanja i podrške, a svoje korisnice će svakodnevno inspirirati porukama književnice Ingrid Divković. Inspiracija za slogan „Žena ženi nije vuk“ i ovogodišnju temu Ženskog rokovnika bile su sve žene, njih više od 50, koje su od 2009. godine stvarale, osmišljavale i dizajnirale Ženski rokovnik. Osnovna ideja kreatorica rokovnika bila je pokazati da u današnje vrijeme postoje žene koje su jedna drugoj izvor inspiracije i podrška, da postoje žene koje u drugim ženama ne vide suparnice nego saputnice. To su žene koje streme vlastitom uspjehu, ali se ne boje tuđeg. One ga zajedno slave. Dunja Tadić, idejna začetnica i vlasnica brenda Ženski rokovnik objasnila je kako je nastala ideja za novi rokovnik: „Kada sam 2009. godine nakon neuspješne potrage za funkcionalnim i inspirativnim rokovnikom kreirala prvi Ženski rokovnik, nisam niti mogla sanjati u što će ta moja ideja prerasti i kako će narasti. Činjenica je da je Ženski rokovnik tokom svih tih godina postao uistinu velika ženska priča. Uspjehu ovog rokovnika doprinijele su samo i isključivo žene. Žene koje ga kupuju i koriste. Žene koje ga godinama stvaraju i rade na njemu, stoga je i ovogodišnji slogan „Žena ženi nije vuk“ izraz zahvalnosti svim tim ženama, ali i podsjetnik svima nama kakve možemo i moramo biti.“

Književnica Ingrid Divković autorica je inspirativnih citata koji se nalaze u unutrašnjosti svakog rokovnika, a također je i kreatorica posebnog, limitiranog izdanja Ženskog rokovnika za 2017. godinu.Dunju sam upoznala prošle godine na Interliberu, popričale smo i u svega nekoliko rečenica shvatile koliko nas toga povezuje i spaja. Nedugo zatim Dunja me nazvala i to o čemu smo pričale danas je postalo stvarno.Zaista sam ponosna načinom na koji mi je Dunja poklonila svoje povjerenje i učinila me dijelom najljepšeg ženskog rokovnika, a uz druge divne dame, poznate i vrlo talentirane glazbenice The Frajle te Josipu Maras koja stoji iza brenda Marastracije by Josipa te moju ALIS Čitaj knjigu sve je još i draže.Ljubav. Nježnost. Predanost. Vizija. Zahvalnost. Ovo je bez imalo sumnje najpozitivnija ženska priča u kojoj sam stvarala, a vi drage moje, vi ćete uskoro moći izabrati svoj rokovnik. Ima ih sedam i svaki je predivan na svoj način.
Naslovnica s inspirativnim citatom „Believe in miracles“ nastala je u suradnji s četiri posebne žene. Nataša, Jelena, Marija i Nevena poznatije kao The Frajle primjer su ženskog zajedništva i podrške te diljem regije poznate po svojoj neiscrpnoj energiji i glazbi koju stvaraju. Sve ilustracije u Ženskom rokovniku, i to njih ukupno 157, kao i šest naslovnica, nacrtala je umjetnica i grafička dizajnerica Josipa Maras.
Dizajneri Ženskog rokovnika u suradnji s gospođom Alis Pečarić Marić, vlasnicom bloga Čitaj knjigu osmislili su i poseban poklon svim korisnicima. Dnevnik čitanja ove godine poseban je dodatak Ženskog rokovnika koji će razveseliti sve ljubitelje knjiga i čitanja.
Ženski rokovnik prepoznatljiv je po zanimljivim, i u svakodnevnom životu vrlo korisnim dodacima kao što su malo ogledalo, stranice za bojanje, gumice za olovku te niz rubrika koje olakšavju svakodnevnu organizaciju. Ženski rokovnik u potpunosti je proizveden u Hrvatskoj i zaštićen je kao domaći brend koji je osim na hrvatskom tržištu dostupan u Bosni i Hercegovini i Srbiji te putem web shopa i na engleskom jeziku.
Ženski rokovnik dostupan je putem web-shopa po cijeni od 21 KM (plus troškovi poštarine). Fotografije su dostupne na linku:
https://www.dropbox.com/…/rzag0x…/AADhoeQYL9eWDrzRVHVryfX0a…

Ženski rokovnik nije još samo jedan planer, ovo je rokovnik sa srcem koji će vas osvojiti i koji ćete zavoljeti na prvu.

Više informacija možete pronaći na:
www.zenskirokovnik.com

Prijatelj Ladies Night druženja je i SkinCare Clinic

Živimo u vremenu u kojem dominira ubrzani ritam i stres i želimo pronaći trenutak i mjesto koje ćemo posvetiti samo sebi. SkinCare Clinic Sarajevo ispunjava vaše želje i potrebe i sigurno će nadmašiti vaša očekivanja. Prateći svjetske trendove, gdje neinvazivni anti-age tretmani zauzimaju sve značajnije mjesto u svakodnevnim životnim navikama, SkinCare Clinic je nastala da vam  predstavi i ponudi jedinstven i inovativan koncept usluge.

Individualnim, stručnim i sistematičnim pristupom prepoznajemo želje i potrebe svakog klijenta i određujemo optimalan put za postizanje zadovoljstva sopstvenim izgledom i figurom. Najnovije tehnologije i tehnike, vrhunska oprema, najbolji svjetski dermokozmetički brandovi – prvi put na našem tržištu, uz stručnost SkinCare tima koji će vas savjetovati u odabiru idealnih programa prilagođenih vama, garancija su da SkinCare Clinic postane vaš centar njege i ljepote i mjesto gdje je vrijeme na vašoj strani…

Prijatelj projekta je i Tosama BiH

Sportska linija higijenskih proizvoda JASMIN SPORT

Tokom sportskih aktivnosti neophodno je osjećati se ugodno, sigurno, bezbrižno i suho. JASMIN SPORT je prvi sportski uložak, napravljen od posebnog Tencel biosoft materijala, koji je prirodan, biorazgradiv, ima izuzetnu moć upijanja znoja i menstrualne krvi te štiti kožu od iritacija posebno tokom sportskih aktivnosti.

Zahvaljujući Tencel materijalu, ovi ulošci su mekani i glatki kako u suhom tako i u vlažnom okruženju, sprječavaju rast bakterija na prirodan način, ne sadrže umjetne materijale, te imaju izuzetnu moć upijanja vlage. Jasmin sport ulošci na prirodan način sprječavaju rast bakterija za razliku od običnih uložaka napravljenih od sintetičkih materijala koji propuštaju vlagu, onemogućavaju dotok zraka, te pregrijavaju kožu. Ovi ulošci su mekani i prilagodljivi, te koži daju stalan osjećaj suhoće. Više se ne morate brinuti zbog mogućih vaginalnih infekcija tokom kupanja u bazenima, rijekama, jezerima i morima! Namijenjeni su upijanju znoja i zaštiti kože od iritacije pri sportskim aktivnostima. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.