Ladies Night: Novogodišnje druženje za Roditeljsku kuću

by | 13 Decembra, 2017

Bliži se kraj godine koji najavljuje i posljednje ovogodišnje Ladies Night druženje u Cinema Cityju zakazano za 2o. decembar.  Kao i prethodnih godina, i ovo novogodišnje druženje posvetili smo humanim ciljevima, pa tako 2017. godinu završavamo pozitivnim pričama, a jedna od njih je i rad Roditeljske kuće u Sarajevu kojoj sve dame koje dođu 20. decembra mogu pomoći kupovinom humanitarne tombole. Uvijek smo mi vas darovali vrijednim poklonima, i sretni smo zbog toga. Ovaj put i vi imate priliku darovati nekoga i učiniti ga sretnim! Svi koji svoju sreću okušaju u humanitarnoj tomboli dobit će vrijedne poklone naših prijatelja projekta.  Zato vas pozivamo da nam se pridružite na novogodišnjem Ladies Nightu 20. decembra i da zajednički učinimo dobro djelo, te se zabavimo uz sjajnu komediju “Madame”. I ovog puta smo se potrudili da zajednički uživamo u lijepoj i svečanoj atmosferi uz brend Kozmetika Afrodita BH kao glavnog partnera, te brojne prijatelje projekta koji su obezbijedili poklone za tombolu.   

Više o filmu Madame:

Kako bi poboljšali svoj brak, bogati američki par Anne i Bob presele se u ljetnikovac u romantičnom Parizu. Dok priprema posebnu, luksuznu večeru za sofisticirane međunarodne prijatelje, Anne otkriva da ima 13 gostiju. Uhvati je panika te inzistira da njena lojalna sluškinja Maria prisustvuje večeri kao tajanstvena španjolska plemkinja, kako bi broj gostiju bio paran. Međutim, uz pokoju čašicu viška Maria se opusti i oduševi britanskog brokera. Njih dvoje se zaljubljuju i prepuštaju romansi, dok ih Anna lovi po Parizu, pokušavajući okončati njihovu radosnu ljubavnu vezu…

Više o partnerima projekta saznajte na sljedećim stranama…

Partner našeg Ladies Night projekta je Kozmetika Afrodita BiH

 

100% SPA – VAŠ LIČNI WELLNESS 
Briga o tijelu ulaganje je u zdravlje svakog pojedinca. Dugoročno čuva i održava zdravlje, osigurava dobro raspoloženje, daje poseban izgled i istovremeno pomaže poboljšati kvalitet života. 
“Za sve koji žele savršenu njegu tijela i zaštitu od štetnih utjecaja iz okoline na temelju dugogodišnjih istraživanja prirodnih faktora u kozmetici razvili smo novu liniju proizvoda 100% SPA. Linija spada u grupu tzv. proizvoda ličnog wellnessa koja će vam na jednostavan način i u miru vašeg doma učinkovito i bez štetnih sastojaka pomagati u procesu očuvanja ravnoteže, optimalnog zdravlja i ljepote kože, odličnog raspoloženja, pozitivnog stava i usklađenosti s okolinom”, poručuju iz laboratorije Kozmetika Afrodita.

Proizvodi 100% SPA omogućuju prirodnu njegu kože bez parabena, parafina, silikona i konzervansa. Prilagođeni su potrebama svakog pojedinca, bez obzira na to je li riječ o:
– čišćenju tijela i duha,
– očuvanju čvrstoće i elastičnosti kože,
– anti-stresnoj masaži za opuštanje ili
– hranjivoj njezi kože u kućnoj sauni.

100% SPA – Jer vjerujemo da uravnotežen i zdrav način života već dugo nije više samo novi modni kapric, već želja većine umornih osoba.

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ je osnovano u aprilu 2003. god. Broji preko 400 članova i finansira se isključivo donacijama humanista, kao i brojnim projektima i aktivnostima koje realizuje. Udruženje je član CCI – Internacionalne konfederacije udruženja roditelja djece oboljele od malignih oboljenja. Razvili su izvanrednu saradnju sa domaćim, regionalnim i međunarodnim ogranizacijama koje se bave liječenjem djece oboljele od malignih oboljenja.

Misija i vizija
Misija i cilj je da oboljeloj djeci i njihovim roditeljima pruže pomoć i podršku, a vizija je da uz pomoć stručnih lica različitih profila educiraju roditelje oboljelih mališana, širu javnost, te da postignu veću afirmaciju društva i svih društvenih  segmenata u rješavanju problema sa kojima se susreću njihovi članovi.

Šta rade:
 Pružaju psihosocijalnu podršku oboljeloj djeci i njihovim roditeljima
 Pružaju tehničku podršku porodicama
 Obezbjeđuju smještaj u Roditeljskoj kući
 Pružaju finansijsku pomoć roditeljima oboljele djece
 Pomažu u izmještanju djece na liječenje u inostranstvo
 Organizuju rehabilitaciju nakon bolničkog liječenja
 Opremaju Hematoonkološko odjeljenje Pedijatrijske klinike u Sarajevu
 Educiraju i informišu javnost o važnosti podrške oboljeloj djeci
 Educiraju medicinsko osoblje
 Rade na osnaživanju MladiCa-mladih izliječenih od raka
 Organizuju manifestacije radi prikupljanja donacija

Najznačajniji realizovani projekti
 26.04.2016 svečano otvorena Roditeljska kuća za smještaj djece i porodica
 14 godina pružaju psihosocijalnu podršku djeci i roditeljima
 10 uspješno organizovanih rehabilitacionih kampova na planinama
 Redovno nabavljaju lijekove i medicinsku opremu za djecu oboljelu od raka
 Pomogli su u izmiještanju 50+ djece na liječenje van Bosne i Hercegovine
 Izdali su 5 godišnjih biltena Udruženja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.