Lino fest okuplja mališane regije na 13. Lino Festu

by | 20 Maja, 2015

Na održanoj konferenciji za medije predstavljen je koncept trinaestog festivala dječije pjesme “Lino Fest 2015.” koji će se održati 23. maja u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

DSC_0008

“Ove godine, za 13. Lino Fest u muzičkom dijelu nastupit će mališani iz Bosne i Hercegovine i regije tako da će i ove godine Lino Fest imati međunarodni karakter čiji je osnovni cilj muzički odgoj djeteta. Muzika je oduvijek predstavljala sastavni dio odgoja te se njezina prisutnost u odgojno-obrazovnom sistemu i društvenom životu shvaćala kao sama sebi razumljiva stvar”, istakao je Željko Gudelj, direktor festivala.

Tema ovogodišnjeg Lino festa je „Sarajevo kroz vijekove“, gdje će se djeci na prihvatljiv način predstaviti bogata phistorija grada Sarajeva kroz različita povijesna historijska razdoblja.

U muzičkom dijelu programa nastupit će sudionici dječijih festivala iz regije. Na 13. Lino Festu predstavit će se mališani iz: Sarajeva, Mostara, Banjaluke, Tuzle, Zagreba, Beograda, Podgorice, Novog Sada, Skoplja, Splita, Ljubljane, Užica i drugih gradova.

Voditelji 13. Lino Festa su Mladen Jeličić–Troko, Minka Muftić i Irena Dobnik.

Podravka sa svojim brendom Lino već tradicionalno podržava Lino Fest želeći na taj način dati svoj doprinos razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Ujedno želi omogućiti djeci kontakte sa umjetničkom muzikom, upoznavanje i doživljavanje muzike kao umjetnosti uz direktno stjecanje vrijednih muzičkih iskustava, kako bi djeca bila spremnija i fleksibilnija za dalji muzički razvoj.

Ulaznice se mogu pronaći na blagajni Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Lino fest 2015_ billboard 400 x 300

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.