Categories Kada, gdje, s kim…, POKLONI I AKCIJE

LJ&Z i Tropik poklanjaju: Deveta Disney knjiga “Bambi” je na svim kioscima!

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont” predstavljaju kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Od ovog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyevih klasika – “Bambi”.

 

 

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće  – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Felix Salten napisao je priču o lanetu Bambiju, a Walt Disney je 1942. godine po njoj napravio nezaboravni dugometražni crtani film. Tako je ova priča postala nezaobilazna u zabavi i sazrijevanju svakog djeteta savremenog svijeta. Iako prepričana bezbroj puta, priča o Bambiju će vas iznova ganuti i podsjetiti vašu djecu koliko je važno slušati roditelje.

“Bambi” od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Bambijev život počinje sretno. Druži se sa šumskim životinjama, igra se s njihovim mladuncima – svojim vršnjacima učeći o svijetu u kojem se našao. Sa Lupkom se divi prirodi i promjenama koje se u njoj zbivaju. Ali i spoznaje životne teškoće i opasnosti. Jednog zimskog dana, dok su Bambi i njegova majka tražili hranu, u daljini se začuo pucanj. Bambi je potrčao prema šumi kako bi potražio zaklon. Kada je stigao do šume, shvata da je ostao sam… Najtužnije je to što je za smrt njegove majke kriv čovjek.

“Bambi” od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Kroz sve to Bambi raste, jača, sazrijeva i postaje dostojan titule kralja šume nastavljajući očev put. Prolazili su mjeseci i dugoj zimi je konačno došao kraj. Proljeće je stiglo i prije nego što su shvatili Bambi i Lupko su bili zaljubljeni. Nažalost šumu je zadesila nova nesreća. Veliki požar harao je šumom, a životinje su cijelu noć bespomoćno promatrale kako njihov dom gori… Nakon svega što je proživio Bambi shvata koliko je važno da pomogne životinjama i obnovi njihove domove.

Ko voli životinje i prirodu u knjizi o Bambiju naći će pravog prijatelja.

Ko je Felix Salten?

Felix Salten rođen je u Budimpešti, ali se još u djetinjstvu odselio s roditeljima u Beč. Vrlo je zanimljiv podatak da je piščevo pravo ime Siegmund Salzman, dok je ime Felix Salten koristio kao književno ime. Radio je kao novinar, pisao pozorišne kritike, objavio niz romana, pripovijetki i dramskih tekstova. Uz Bambija, Felix Salten je objavio još nekoliko knjiga za djecu: Bambijeva djeca, Petnaest zečeva, Dobro društvo i dr.

Svakog četvrtka na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. 

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak knjige “Bambi” možete da osvojite i vi. Lajkujte ovu objavu, u komentaru nam napišite koji je vaš omiljeni lik iz bajki i zašto te obavezno podijelite ovu objavu na vašem facebook profilu – samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu! 

Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *