LJ&Z i Tropik poklanjaju: Devetnaesta Disney knjiga “Kralj lavova” je na svim kioscima!

by | 14 Februara, 2019

“Tropik” i “Egmont” predstavljaju kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Od ovog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyevih klasika – “Kralj lavova”.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće  – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta

Devetnaesta slikovnica iz popularne kolekcije Disneyjevih klasika je “Kralj lavova”, još jedno Disneyjevo remek-djelo u kojem podjednako uživaju i djeca i roditelji.

Rođenjem lavića Simbe započinje jedna od najljepših Disneyjevih priča o afričkim prostranstvima. Simba je, kao i svako mladunče, bio zaigran i znatiželjan da upozna život afričke ravnice. Dane je provodio u bezbrižnoj igri sa svojom prijateljicom, mladom lavicom Nalom. Dani su prolazili, a Simba je izrastao u lavića koji će jednog dana postati kralj. No, jedan član porodice nije bio sretan zbog toga. Mufasin brat Scar, rođenjem Simbe, tek je drugi po redu da naslijedi prijestolje kralja. Scar zajedno s hijenama kuje zavjeru protiv kralja i mladog Simbe.

“Kralj lavova” od danas u prodaji na kioscima širom BiH

Sigurno najtužniji događaj u životu Simbe predstavlja smrt njegova oca, a mali Simba, uvjeren da je kriv za očevu, smrt bježi iz kraljevstva. Povrijeđen i iscrpljen od bijega, Simba je teturao afričkom pustoši dok se nije onesvijestio. Kada se probudio bio je okružen sa dva zanimljiva stanovnika džungle – divljom svinjom Pumbom i merkatom Timonom. Oni su mu spasili život.

Vrijeme je prolazilo, a u bezbrižnom društvu svojih novih prijatelja, Simba je izrastao u mladog lava. Nakon godina progonstva Simba saznaje da je zemljom njegovog oca zavladalo zlo. Uz pomoć Timona i Pumbe vraća se kući i pobjeđuje zločestog strica.

Priča o Simbi najmalđima približava i onu ružniju stranu života kao što su gubitak, prirodni zakoni i smrt, a mnogi će zapamtiti i riječi kralja Mufase kako biti hrabar ne znači tražiti nevolje.

“Kralj lavova” od danas u prodaji na kioscima širom BiH

Podatak više: Kako je Disneyjev animirani film postigao nevjerovatan uspjeh u kinima (1995. osvojio Oscara u dvije kategorije, za najbolju muziku i pjesmu), priređen je i mjuzikl koji se uspješno prikazivao na Brodwayu.

Svakog četvrtka na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744 

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak knjige možete da osvojite i vi. Lajkujte ovu objavu, u komentaru nam napišite nam koji lik iz bajke biste voljeli biti i zašto, te obavezno podijelite ovu objavu na vašem facebook profilu – samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu! 

Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.