LJ&Z i Tropik poklanjaju: Dvanaesta Disney knjiga “Aladin” je na svim kioscima!

by | 27 Decembra, 2018

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont” predstavljaju kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Od ovog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyevih klasika – “Aladin”.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće  – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Ove sedmice donosimo priču o Aladinu – šarmantnom, hrabrom, dovitljivom i plemenitom junaku iz 1001 noći. U njegovom društvu udobno se smjestite na leteći tepih i poletite na čudesno putovanje iznad drevnog grada Agrabah – od pješčanih dina do čarobne pećine.

“Aladin” od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Aladin je odrastao u razbojničkoj pećini pa mu tako nisu strani nestašluci poput krađe vekne hljeba ili voća sa pijace. Uz pomoć svog vjernog majmunčeta Abua, Aladin bi uvijek uspijevao da nadmudri sultanove stražare. Aladinov život se mijenja kad jednom protrlja čarobnu lampu i oslobodi smiješnog i živahnog duha koji ispunjava želje. On mu pomaže u borbi protiv pohlepnog i zlog sultanovog savjetnika.

“Aladin” od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Ali, kao i u svakoj drugoj bajci i ovdje se sve vrti oko ljubavi. Aladin se zaljubljuje u ljupku princezu Jasminu. Jasmina je nesretna jer je otac, stari sultan, prisiljava da se uda za nekoga koga uopšte ne voli. Duh i Abu će učiniti sve da pomognu Aladinu da osvoji srce lijepe princeze.

Iz maštovite Disneyjeve radionice junaci iz 1001 noći poručuju ti kako je tvoja sreća u tome da budeš ono što jesi.

Podatak više: Disney je 1992. snimio animirani film “Aladin” koji je postigao veliki uspjeh. Godine 1993. nominovan je u pet kategorija za filmsku nagradu Oskar, a nagradu je osvojio u kategoriji za najbolju pjesmu i za najbolji originalni muzički aranžman.

Svakog četvrtka na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. 

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak knjige “Snjeguljica” možete da osvojite i vi. Lajkujte ovu objavu, u komentaru nam napišite koji je vaš omiljeni lik iz bajki i zašto te obavezno podijelite ovu objavu na vašem facebook profilu – samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu! 

Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.