Categories Kada, gdje, s kim…, POKLONI I AKCIJE, PROMO

LJ&Z i Tropik poklanjaju: Na kioscima potražite Disney klasik “Priča o džungli”

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont” predstavljaju vam kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Od ovog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyevih klasika – “Priča o džungli”.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće po dva primjerka – jedan ćirilični i jedan latinični za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

“Knjiga o džungli” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Zamislite da ste djetinjstvo i život proveli u džungli okruženi raznoraznim životinjama, ali i opasnostima. Neko će sada reći: “Jupi! To bi bilo super!”, dok će oni manje pustolovni samo odmahnuti glavom. Malog Mowglija niko nije pitao šta želi, on je kao beba ostavljen u džungli i odgajili su ga vukovi!

Knjiga o džungli je topla priča o prijateljstvu dečaka Mowglija i životinja u džungli. Ljudsko mladunče je pronašao panter Bagira i odnio ga porodici vukova kako bi ga oni odgajali. Dječaku je bilo sjajno među vukovima koji su ga prihvatili kao svog, ali jednog dana starješine čopora odlučiše kako je opasno da Mowgli ostane među njima, jer se džunglom šunja opasni tigar Shere Khan. Mowgli se, naravno, opire odlasku u ljudsko selo u koje ga vode njegovi najbolji prijatelji panter Bagira i medvjed Balu. Njihov put do sela posut je avanutrama i borbom protiv tigra za koga je dječak prava poslastica. Posebno humorističan ton priči daju likovi Balu, ali i zmija Kaa koja silno želi da pojede dječaka, ali joj to nikako ne ide za… repom! Uvijek je zaustave Mowglijevi prijatelji ili proždrljivi tigar.

Na kraju priče dječak završava u ljudskom selu, a ta odluka mu je postala posebno privlačna kada je na izvoru ugledao lijepu djevojčicu…

“Knjiga o džungli” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

*Iz produkcijskih razloga ćirilično izdanje nije moguće puštati u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi. I zato će se u prodaji prva naći knjiga s rednim brojem 2. Ali ne brinite! Svih 30 knjiga će doći u prodaju i vi ćete moći sakupiti cijelu kolekciju.

Disneyjevi klasici – Petar Pan

Disneyjevi klasici, priče uz koje se sretno raste!Druga knjiga – "Petar Pan", od danas na svim kioscima!

Posted by Tropik doo Zenica on Четвртак, 18. октобар 2018.

Ko je napisao priču? Autor “Knjige o džungli” Rudyard Kipling (1865-1936), rođen je u Bombaju, u Indiji. Riječ je o piscu kratkih priča i prvom Englezu koji je osvojio Nobelovu nagradu za književnost, a njegovim najpopularnijim radovima pripada upravo “Knjiga o džungli”. Disney je prema njegovoj priči napravio istoimeni film 1967. godine.

Svakog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu. Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postaće dio brojnih porodičnih biblioteka. Priče prije spavanja tako će postati još zanimljivije.

***Svima koji na kioscima propuste neku od knjiga, biće omogućeno da je naruče putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak “Male sirene” možete da osvojite za vama najdražeg klinca/klincezu! Budite nečija dobra vila i tagujte osobu čijem djetetu ćete pokloniti knjigu… Djevojčica / dječak koju / kojeg najviše volite obradovaće se ovom divnom poklonu, a tako podržavate priču o dobroti koja je dio svih bajki! Obavezno lajkujte i podijelite ovaj post na vašem zidu!   Dobitnice/i će biti izabrani u srijedu metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *