Categories Kada, gdje, s kim…, POKLONI I AKCIJE, PROMO

LJ&Z i Tropik poklanjaju: Na kioscima potražite “MALU SIRENU”, treću knjigu DISNEY KLASIKA

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont” predstavljaju vam kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Od ovog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyevih klasika – “Mala sirena”.

 

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće po dva primjerka – jedan ćirilični i jedan latinični za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Knjiga "Mala sirena" – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti
Knjiga “Mala sirena” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Arijela, mala sirena sa svojim krupnim plavim očima i vatrenocrvenom kosom mnogima je najdraži Disneyjev lik.

Ona je najmlađa i najljepša kći morskog kralja Tritona. Vesela je, nestašna, hrabra i predivno pjeva. U društvu svojih prijatelja upada u razne zgode i nezgode istražujući morsko dno i olupine brodova. Jednog dana, nestašna crvenokosa sirena, privučena mjesečevom svjetlošću i veselim glasovima, otplovila je na pučinu i ugledala princa Erika kako sjedi na brodu. Brod je počeo tonuti, a Arijela je spasila mladića i pjevala mu na obali. U zoru se vratila u more, a princ je odlučio da nađe djevojku koja ga je spasila. Za to vrijeme, Arijela, želeći da postane ljudsko biće, sklapa opasnu pogodbu sa zlom, morskom vješticom Ursulom. Mala sirena se odriče svog glasa u zamjenu za noge i ponovo sreće princa. Iako se ona dopala Eriku, bio je tužan što to nije “ona” koju traži budući da je “ova” djevojka nijema. Tu počinje zaplet zanimljive priče o ljubavi, žrtvovanju i trijumfu dobra nad zlom, a kako je sve završilo, saznajte sami.

Knjiga "Mala sirena" – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti
Knjiga “Mala sirena” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

*Iz produkcijskih razloga ćirilično izdanje nije moguće puštati u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi. I zato će se u prodaji prva naći knjiga s rednim brojem 2. Ali ne brinite! Svih 30 knjiga će doći u prodaju i vi ćete moći sakupiti cijelu kolekciju.

Disneyjevi klasici – Petar Pan

Disneyjevi klasici, priče uz koje se sretno raste!Druga knjiga – "Petar Pan", od danas na svim kioscima!

Posted by Tropik doo Zenica on Четвртак, 18. октобар 2018.

Ko je napisao priču?

Disney je prve nacrte za crtani film o maloj sireni napravio već 1930. godine, ali prvi crtani film o Arijeli nastao je tek 1989. godine. Pravu priču “The little Mermaid” u 19. vijeku napisao je poznati danski pisac dječjih bajki Hans Kristijan Andersen. (Zato i je simbol Kopenhagena, glavnog grada Danske, predivna skluptura sirene na kamenu.)

Svakog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu, po cijeni od 7,90KM. Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postaće dio brojnih porodičnih biblioteka. Priče prije spavanja tako će postati još zanimljivije.

***Svima koji na kioscima propuste neku od knjiga, biće omogućeno da je naruče putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.

Kako do poklona?

Jedan primjerak “Male sirene” možete da osvojite za vama najdražeg klinca/klincezu! Budite nečija dobra vila i tagujte osobu čijem djetetu ćete pokloniti knjigu… Djevojčica / dječak koju / kojeg najviše volite obradovaće se ovom divnom poklonu, a tako podržavate priču o dobroti koja je dio svih bajki! Obavezno lajkujte i podijelite ovaj post na vašem zidu! 🙂 Dobitnice/i će biti izabrani u srijedu metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *