Categories Kada, gdje, s kim…, POKLONI I AKCIJE, PROMO

LJ&Z i Tropik poklanjaju: Sedma Disney knjiga “Trnoružica” / “Uspavana ljepotica” je na svim kioscima!

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont” predstavljaju kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Od ovog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyevih klasika – “Trnoružica” / “Uspavana ljepotica”.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće  – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

"Trnoružica" – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti
“Trnoružica” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Kako bi divno bilo biti princeza… Imati predivne haljine, nakit i princa na bijelom konju (ko kaže da mora biti bijeli?). O tome sanja skoro svaka djevojčica, zar ne? Ali ni jedna ne misli kako nije lako biti princeza, kako je svaka prava princeza prošla kroz težak put do svoje sreće. A jedna od njih prošla je zaista trnovit put.

Nakon dugog iščekivanja, kralju i kraljici osmjehnula se sreća. Rodila se njihova jedinica, mala princeza Aurora. Rođenje princeze Aurore s radošću je dočekalo cijelo kraljevstvo – svi osim zle vještice Grozdane, koja je bacila kletvu na malu princezu. Kako bi je zaštitile tri dobre vile odvele su djevojčicu sa sobom u šumu da tamo raste pod njihovom zaštitom. Ali, zla vještica otkriva njihovu varku!

Na svoj šesnaesti rođendan, Trnoružica, kako su je vile prozvale, uputila se pjevajući u šumu. Njen predivan glas čuo je princ Filip. Princ se u nju zaljubio na prvi pogled, ali misleći kako je obična, seoska djevojka, nije htio da joj kaže da je princ. Nakon plesa i razgovora, Trnoružica je bila očarana Filipom.

Vile su joj tada otkrile istinu o njenom porijeklu i uputile se s njom u dvorac. Čim je ušla u svoj pravi dom, začarana vještičinim riječima, ubola se na vreteno i zaspala. Nakon borbe protiv Grozdane, koja se pretvorila u zmaja, uspavanu ljepoticu poljupcem spašava princ Filip.

“Uspavana ljepotica” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Ko je napisao priču? Braća Grimm, mogu se smatrati autorima bajke koju je Disney 1959. uzeo za predložak svog animiranog filma. Priču su prvi put objavili 1812. godine. Ali, zapravo je prvu priču o toj uspavanoj ljepotici napisao Charles Perrault (1628 – 1703), međutim, njegova verzija nije slična Disneyjevom filmu i mnogo je grublja.

Svakog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu. Svima koji na kioscima propuste neku od knjiga, biće omogućeno da je naruče putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak knjige “Trnoružica” / “Uspavana ljepotica” možete da osvojite i vi. U komentaru navedite naslove šest do sada objavljenih knjiga i obavezno podijelite ovu objavu na vašem facebook profilu! 

Dobitnice/i će biti izabrani u srijedu metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *