LJ&Z i Tropik poklanjaju: Šesta Disney knjiga “U potrazi za Nemom” je na svim kioscima!

by | 15 Novembra, 2018

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont” predstavljaju kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Od ovog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyevih klasika – “U potrazi za Nemom”.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće  – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

“U potrazi za Nemom” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Zaronimo zajedno u okean do Velikog koralnog grebena i upoznajmo ribicu Nemo.

Nemo je mala riba klaun koja živi sa svojim ocem Marlinom. Dok je Nemo još bio u jajetu, majku mu je zgrabila velika i opasna riba – barakuda. Ostalo je samo jedno maleno jaje iz kojeg se izlegao mali nestašni Nemo. Marlin se tada zakleo da će stalno paziti na svog sina i da neće dopustiti da mu se išta dogodi. Marlin je otac pun ljubavi, ali pretjerano brižan. Sve je bilo super dok Nemo nije stasao za školu. Otac Marlin je bio zabrinut da će se Nemou nešto dogoditi. Da, nešto se zaista i dogodilo. Malenoga Nema uhvatio je ronilac na koralnom grebenu i otplovio u nepoznatom smijeru.

“U potrazi za Nemom” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Strašljivog će Marlina to natjerati da napusti sigurni dom u koralnom grebenu i pođe u potragu za Nemom. Putem ga prati simpatična, ali jako zaboravljiva riba Dory. Marlin će se naći u ulozi netipičnog junaka koji na uzbudljivom putovanju pokušava ponaći svojeg sina.

U međuvremenu, Nemo planira bijeg iz akvarijuma, a u tome mu pomažu ostale zarobljene ribe.

I ova priča ima sretan završetak, a Marlin i Nemo nas podsjećaju da su, iako tek malene ribe klaunovi, dovoljno hrabre za velike podloge.

Zanimljivost:  Znate li da riba klaun potiče iz Indo-Pacifičkog okeana? Latinsko ime je Amphiprion ocellaris, a može narasti do osam cm. Riba klaun upadljivo je išarana narandžastim, crnim i bijelim šarama i vrlo je miroljubiva, a njeno plivanje podsjeća na ples.

Svakog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu. Svima koji na kioscima propuste neku od knjiga, biće omogućeno da je naruče putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak knjige “U potrazi za Nemom” možete da osvojite i vi”. U komentaru navedite naslove pet do sada objavljenih knjiga i obavezno podijelite ovu objavu na vašem facebook profilu! 

Dobitnice/i će biti izabrani u srijedu metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.