LJ&Z i Tropik poklanjaju: Trinaesta Disney knjiga “Dambo” je na svim kioscima!

by | 3 Januara, 2019

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont” predstavljaju kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Od ovog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyevih klasika – “Dambo”.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće  – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Trinaesta likovnica iz popularne Disneyjeve kolekcije je “Dambo”/”Dumbo”. Ova dirljiva i poučna slikovnica nastala je prema priči Helen Aberson i Disneyjevom crtanom filmu iz 1941. godine.

“Dambo” od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Jednoga dana gospođa Dambo je dobila od rode dugo željeni smotuljak u kojem se nalazio Dambo junior koji je i glavni junak ove priče. Normalno je da slonovi imaju velike uši, ali ovaj slonić ima toliko velike uši da se one vuku po tlu. Ostale životinje u cirkusu zbog toga su ga zadirkivale pa je tako i dobio nadimak Dambo, ime koje u slonovskom svijetu predstavlja blesavog slona.

“Dambo” od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Malenog slona je sve to duboko pogađalo i on je sve više tugovao. Posebno kada njegova majka dospijeva u zatvor, jer ga je branila od nasrtljivih dječaka koji su mu se rugali. Njegov jedini pravi prijatelj miš je vjerovao da je Dambo zapravo vrlo poseban i smislio je cirkusku tačku koja ga je proslavila. Mnogi su dolazili na cirkuske predstave samo zbog Damba, prvog i jedinog slona koji leti!

Kroz smijeh, ali i poneku suzu ova priča govori o odnosu majke i djeteta, prijateljstvu, suočavanju sa svijetom, borbi za svoju posebnost, sticanju samopouzdanja i pronalaženju sopstvenog mjesta pod Suncem.

Svakog četvrtka na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. 

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak knjige “Snjeguljica” možete da osvojite i vi. Lajkujte ovu objavu, u komentaru nam napišite ko vam je pročitao prvu bajku, te obavezno podijelite ovu objavu na vašem facebook profilu – samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu! 

Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.