Marbo Product i Ministarstvo prosvjete i kulture RS uručili prvu donaciju lopti

by | 15 Maja, 2018

Kao dio donacije namjenjene svim osnovnim školama na teritoriji BiH, kompanija MARBO, danas je uručila prvu donaciju lopti za fudbal u osnovnoj školi “Vasa Čubrilović” u Gradišci. U okviru kampanje brenda Chipsy “Pokaži fudbalsku strast” više od 15.000 lopti stići će do svih učenika osnovnih škola u regiji, a samim tim i do učenika 600 osnovnih škola u Republici Srpskoj. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja djece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među djecom školskog uzrasta.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje će kompanija sprovesti kako bi djeca što više vremena provodila u aktivnostima na otvorenom ili baveći se sportom, a sve u svrhu podrške u prevenciji gojaznosti kod djece, ali i odraslih.

“Naš brend Chipsy kroz svoju novu kampanju ‘Pokaži fudbalsku strast’, pred svjetsko prvenstvo u fudbalu želi da promoviše zdrav navijački duh kao i da potakne, prije svega mlade, da prepoznaju istinske sportske vrijednosti. Naravno, sve to treba da rezultira time da se što više mladih motiviše za bavljenje sportom, a krajnji cilj je zdrav rast i razvoj djece i omladine. Upravo zbog toga sam izuzetno radostan što su važnost našeg projekta prepoznali Ministarstvo prosvjete i kulture RS, kao i istaknute ličnosti iz svijeta sporta. Jedan od njih je proslavljeni fudbalski reprezentativac Srbije, Dejan Stanković. Želim našim đacima da postanu najbolji ambasadori sporta, fer pleja i timskog duha, u tome će im sigurno pomoći i naše lopte i nadam se, da će ih što više koristiti”, istakao je Igor Grbić, komercijalni menadžer za Bosnu i Hercegovinu, PepsiCo Zapadni Balkan.

Pored osnovnih škola na teritoriji Bosne i Hercegovine, Marbo Product će istu vrstu donacije uputiti i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, a u Srbiji je ova aktivnost već počela. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

Tekst i foto: Promo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.