Mastercard otkriva najbolje gradove za zabavu

by | 13 Juna, 2018

Broj međunarodnih putovanja nastavlja da raste nevjerovatnom brzinom, čime se transformišu privrede pojedinih gradova i zemalja, a ljude ohrabruju da prošire svoje vidike – bilo da putuju zbog posla ili zabave. Prikupljajući podatke o trendovima u međunarodnim putovanjima skoro cijelu deceniju, kompanija Mastercard predstavila je izdanje “Zabava” svog Indeksa gradova destinacija, koji rangira međunarodne destinacije sa najvećim brojem posjetilaca koji u njih ne putuju zbog posla, već da se opuste i zabave.

Punta Kana / Dominikanska Republika

Punta Kana nalazi se na prvom mjestu ove liste gradova sa više od 90% gostiju u 2017. godini koji nisu došli zbog posla već na odmor ili u posjetu porodici. Na listi se nalazi i nekoliko manje poznatih destinacija koje su popularne među eko-turistima, ljubiteljima istorije, plaža i avantura.

Listu top 10 gradova od kojih svaki ima jedinstvenu kulturu, ali koje spaja fokus turista na opuštanje i zabavu, čine:

Punta Kana, Dominikanska Republika (99,9%)
Kusko, Peru (98%)
Đerba, Tunis (97,7%)
Rivijera Maja, Meksiko (97,5%)
Palma de Majorka, Španija (97,2%)
Kankun, Meksiko (96,8%)
Bali, Indonezija (96,7%)
Panama, Panama (96,3%)
Orlando, SAD (94,1%)
Puket, Tajland (93%)

“Putovanja nam omogućavaju da proširimo svoje vidike kroz istraživanje novih mjesta, upoznavanje ljudi i sticanje novih iskustava”, izjavio je Frensis Hondal, direktor sektora za programe lojalnosti i upravljane servise u kompaniji Mastercard i dodao: “Novo izdanje Mastercard Indeks gradova destinacija pokazuje da određeni gradovi širom svijeta prate taj trend i grade sopstveni brend na zabavi, opuštanju i uživanju putnika koji dijele slično viđenje toga šta jednu destinaciju čini atraktivnom.”

Kusko /Peru

Kompanija Mastercard je fokusirana da pomogne korisnicima kartica da bezbrižno proputuju svijet uz lako planiranje putovanja i neometano i praktično korištenje platnih sredstava bilo gdje u svijetu, kao i sigurni prihvat kartica i drugih platnih rješenja na milionima lokacija širom svijeta. Primamljive putne ponude i pogodnosti pomažu putnicima na svakom koraku njihovog putovanja. Više informacija možete pronaći na mastercard.com

Đerba/Tunis

Dodatni podaci iz Mastercard Indeksa gradova destinacija 2018. biće objavljeni kasnije ove godine.

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.