Mljekara Meggle iz Bihaća otvorila novi proizvodni pogon

by | 30 Maja, 2016

Toni Meggle, svjetski poznati biznismen i vlasnik globalnog branda Meggle, svojim je dolaskom u Bihać svečano ozvaničio početak rada nove Tetra Pak EDGE linije. Bihaćka mljekara od danas je bogatija za još jedan savremeni proizvodni pogon.

U Bihaću je danas otvoren novi pogom fabrike Meggle

U Bihaću je danas otvoren novi pogom fabrike Meggle

“Drago mi je da Meggle u poslijeratnom razvoju BiH predstavlja pozitivnu priču. Veoma sam ponosan na činjenicu da po istraživanjima, Meggle ubjedljivo drži prvo mjesto kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand u BiH”, istaknao je gospodin Toni Meggle obraćajući se novinarima prilikom otvaranja pogona.

Foto: PR

Kompanija Meggle je u proteklih 20 godina u BiH investirala više od 40 miliona KM

On je jedan od najznačajnijih investitora u ekonomski razvoj BiH. Tokom 20 godina rada Meggle BiH, u našu zemlju investirano je preko 40 miliona KM u domaću proizvodnju.

Foto: PR

“Drago mi je da Meggle u poslijeratnom razvoju BiH predstavlja pozitivnu priču”, poručio je Toni Meggle, vlasnik kompanije

Samo u ovoj godini ova domaća kompanija je investirala oko 16 miliona KM u razvoj poslovanja ali i bh. ekonomiju.

Foto: PR

Meggle domaćem tržištu nudi samo najbolje od domaćeg mlijeka koje proizvode bh. farmeri

“Želimo dati samo najbolje od domaćeg mlijeka koje proizvode farmeri iz BiH. Otvaranje nove Tetra Pak EDGE linije rezultat je našeg dugogodišnjeg rada, posvećenosti i osluškivanja potreba tržišta. Na policama ćete ove proizvode prepoznati po modernom dizajnu i savremenom pakovanju s ‘two step’ otvaračem i oblikom za praktičnije rukovanje”, dodao je Meggle.

Prilikom posjete Bihaću, gospodin Toni Meggle se susreo s gradonačelnikom ovoga grada, te visokim funkcionerima BiH.

Foto: PR

Donacija od 10.000 KM za SOS Dječija sela BiH

Na kraju svog obraćanja gospodin Meggle je istakao da je jako sretan što je na vrijeme prepoznao potencijal naše zemlje, kvalitet domaćeg mlijeka, odličan kadar, posebno lokalni menadžment.

Meggle porodicu u BiH danas čini preko 2.500 farmera i preko 200 zaposlenih koji imaju za cilj na tržište plasirati najbolje od domaćeg mlijeka.

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.