Mostar: Predstavljeni noviteti iz Olivala u kojima ćemo uživati ovo ljeto

by | 13 Jula, 2017

U prekrasnom ambijentu Mostarskog Starog grada, u koncept shopu Bazaar, Olival je predstavio liniju proizvoda za zaštitu od sunca, njegu lica i tijela. Ovo zanimljivo druženje za predstavnike medija, blogere i ostale goste, bilo je otvoreno modnom revijom unikatne linije odjeće branda Cup View, a u koje se izvrsno uklopio ovaj brend prirodne kozmetike.

Prestavljanje Olival kozmetike u prekrasnom Mostaru

Kompanija Olival odavno je osvojila tržište i potrošače prirodnim kozmetičkim proizvodima i tradicijom dugom već 23 godine. Olival danas broji 105 proizvoda u osam različitih linija za njegu lica, tijela, kose, suha ulja, proizvode za zaštitu od sunca, protiv komaraca, njegu stopala, farma gelove, a ove godine su lansirali i novitete u liniji za zaštitu od sunca, zatim certifickovane linije proizvoda za njegu kose i dezodorisanje i hijaluronski serum s uljem smilja.

Aktuelnu sunčanu sezonu teško je zamisliti bez proizvoda za zaštitu od sunca, pa je tako naglasak ovog predstavljanja bio na liniju Sun proizvoda za zaštitu lica i tijela za odrasle i djecu te proizvode za ubrzano tamnjenje. Svi proizvodi za zaštitu su vodootporni, sadrže kombinaciju mineralnih i hemijskih filtera koji pokrivaju UVA i UVB spektar sunčevih zraka, a bazu čine prirodni sastojci poput ekstradjevičanskog maslinovog ulja i kakao maslaca koji kožu dubinski njeguju i hrane.

Nova linija Olival Natural deo krema

Pri predstavljanju proizvoda za zaštitu, poseban naglasak stavljen je na odabir adekvatnog zaštitnog faktora, pa su tako osobama sa svjetlijom kožom namijenjeni su proizvodi s većim SPF tipa 30 i 50, dok će tamniju put odlično zaštititi preparati sa SPF 15 i 20.

Poklonice lijepe preplanule bronzane boje pokazale su poseban interes za Olival Pekmez i SunTané suha ulja za ubrzano tamnjenje te već poznata Čarobna suha ulja za njegu kože, dodatno poželjna i radi prekrasnog mirisa pa ih je moguće koristiti na vratu i dekolteu umjesto parfema.

Olival kozmetika odiše prirodom i u svojim formulacijama sadrži samo prirodne sastojke što je dodatno potvrđeno i linijama s NATRUE certifikatom za prirodnu kozmetiku. Pomno usklađeni prirodni sastojci namijenjeni su i najosjetljivijoj koži, nemaju negativan učinak na kožu niti okolinu, s krajnjim rezultatima njegovane i zdrave kože.

TEKST I FOTO: PROMO

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.