Nivea izložbom dječjih radova proslavila Međunarodni dan porodice

by | 15 Maja, 2014

Povodom Međunarodnog dana porodice juče je u Kući za ljude i umjetnost Lauba održana izložba najboljih dječjih radova pristiglih na NIVEA kreativnom takmičenju ‘Dodir ljubavi’. Na konkurs je pristiglo stotinjak radova, a stručni žiri odabrao je 30 najboljih koji su prikazani na izložbi. Domaćini izložbe su bili popularni pjevač Luka Bulić i predstavnica kompanije Beiersdorf Nataša Bagić.

Luka Bulic i djeca

NIVEA je organizovala kreativni konkurs ‘Dodir ljubavi’ kako bi podstaknula maštovitost i kreativnost djece te podstaknula cijelu porodicu na učestvivanje. Mladi kreativci trebali su izraziti šta za njih znači dodir ljubavi, a pristigli radovi pokazali su kako dječja mašta i inspiracija ne poznaju granice.

U sklopu cijelog projekta, povodom obilježavanja Majčinog dana, organizovana je i posebna radionica pod vodstvom akademske slikarke Andreje Vivode. Djeca su naučila služiti se različitim tehnikama te su izradila prigodne razglednice. Kako bi nagradili njihov trud odabrano je deset najboljih razglednica koje su takođe predstavljene na izložbi u Laubi.

Lauba4

Lauba

Lauba2

Lauba3

Ovim projektom NIVEA je na najljepši mogući način tako obilježila i Majčin dan i Dan porodice te još jednom pokazala kako joj je briga za one najmlađe, ali i porodice, na prvom mjestu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.