Noć za pamćenje: Jubilej kompanije “13. jul – Plantaže” uz Bregovićev koncert

by | 14 Juna, 2018

Kompanija “13. jul – Plantaže” obilježila je značajan jubilej, 55. godina uspješnog rada spektakularnim koncertom Gorana Bregovića i simfonijskog orkestra pod otvorenim nebom, među čokotima vinove loze u vinogradu na Ćemovskom polju!

Veselin Đurišić, direktor prodaje i marketinga Vinarije “13. jul – Plantaže” rekao je da nije bilo lako osmisliti proslavu jubileja u najvećem evropskom vinogradu u jednom kompleksu.

“Potrudili smo se da proslavu uveličamo koncertom Gorana Bregovića, jednog od najvećih kompozitora današnjice. Najveći vinogradi u Evropi u spoju s najvećim kompozitorom bili su veliki poslovni i umjetnički pogodak! Mislim da je događaj bio spektakularan i vrijedan pažnje u svjetskim okvirima. Ovaj nesvakidašnji i nekomerijalni koncert potpuno se uklopio u poslovnu priču ‘Plantaža’ koje svoje proizvode izvoze u više od 40 zemalja”, naglasio je on.

Muzički projekat “Tri pisma iz Sarajeva” koji je pred crnogorskom publikom i njhovim gostima prezentovao Brega inspirisan je Hrišćanstvom, Islamom i Judaizmom i različitim načinima na koji se svira violina u svakoj od ovih kultura. Ovo muzičko remek-djelo šalje poruku mira, razumijevanja i predstavlja kulturne razlike koje bi “trebalo da cijenimo, umjesto da se protiv njih borimo”!

Gosti su mogli uživati i u poznatim probranim sortama vina koja dolaze iz nadaleko čuvenih podruma vinarije “13. jul – Plantaže”, a poslije koncerta i u gala zabavi u podrumima “Plantaža”.

Tekst: S.V. Foto: Promo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.