Nouvelle Noir u LTG galeriji

by | 31 Marta, 2011
Izložba slika Marijane Savić Nouvelle Noir biće svečano otvorena u petak, 1. aprila u 20 časova u banjalučkoj LTG galeriji. Postavka predstavlja omaž francuskim filmovima "novog talasa" iz 60-tih godina XX vijeka, a čine je 16 umjetničkih djela velikog formata, rađenih u kombinovanoj tehnici.
“Sekvence i kadrovi iz filmova poslužili su umjetnici u rješavanju problema  realizovanja vizuelnog shvatanja motiva – žene dvostrukog identiteta. Zato je upravo njen pogled usmjeren u 60-te godine XX vijeka, na vraćanje filmovima koji, za ono vrijeme, na potpuno nov i neuobičajen način brišu duhovni i vremenski kontinuitet, jer po njima oni ne počivaju na filmskom platnu, nego u svjesti gledaoca koji kreira veze, koje slike na platnu, svojim rasporedom, sugerišu", napisla je o izložbi likovna kritičarka Vidosava Grandić. 
Autorka je rođena 1973. godine u Banjaluci, a slikarstvo je završila na Likovnoj akademiji Brera u Milanu. Svoje radove izlagala je više puta i samostalno i kolektivno u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Banjaluci i Milanu.
 
Izložba će trajati do 21.aprila 2011. godine.
 
 
Tekst: Mihajlo Popović

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.