Nova zbirka poezije Ognjena Radovića

by | 6 Aprila, 2015

Banjalučki pjesnik Ognjen Radović objavio je sedmu zbirku poezije „Arpeggio“ koja je sastavljena od pjesama sa tradicionalnom formom (tri katrena), ali slobodne rime i stiha, čime je nastojao pronaći balans između starog i novog, između ljubavi kao pojma i njenog doživljaja.

Ognjen Radovic Photo by SZ Photography
Foto: SZ Photography

Centralna misao zbirke objedinjena je u njenom nazivu „Arpeggio“ (Arpeđio), preuzetom iz teorije muzike, što bi doslovno značilo „razlomljeni akord“. Upravo kao sviranjem nota akorda jedne za drugom, pjesme u zbirci nastoje da raščlane sitne trenutke sreće i tuge koje dvoje ljudi stalno grade i dijele. Stvaranjem gotovo nemogućih preplitanja, nastojale su se vizuelno prikazati glavne ideje i motivi ugrađeni u pjesme – neprestan razvoj odnosa i jedinstvo u ljubavi. U knjizi se nalazi i šest ilustracija Vedrane Karadže.

Naslovna stranica zbirke

Zbirka poezije dostupna je za besplatno preuzimanje na stranicama ognjenradovic.wordpress.com i www.facebook.com/ognjen.radovic.poezija.
I prethodne Radovićeve zbirke poezije, među kojima su „Hapo biraki“,„Indigo“, „Rukavci“ i druge, dostupne su u elektronskom formatu i mogu se čitati i preuzeti na stranici ognjenradovic.wordpress.com.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.