Novi Peugeot 308: Profinjen dizajn i inovativna unutrašnjost

by | 15 Maja, 2013

Peugeot dizajneri i inženjeri kreirali su hatchback koji je smjelijeg izgleda, intuitivan, moderan i elegantnog dizajna. Novi Peugeot 308 je dug 4,25, a visok 1,46 metara. Zahvaljujući novoj EMP2 platformi težina je smanjena za 140 kg, čime ovaj model dobija na dinamičnosti i lakoći upravljanja, a vozačima daje osjećaj potpune kontrole i sigurnosti.

Vrhunski kvalitet u svakom segmentu je rezultat ambicioznog cilja dizajnera da ovaj model Peugeota zauzme sami vrh tržišta u segmentu hatchback vozila.

LED svjetla, koja su uvrštena u standardnu opremu, posebno ističu moderan i dinamičan izgled vozila. I-cockpit koncept u unutrašnjosti vozila osigurava jednostavno upravljanje vozila uz pomoć istaknute instrument table, koja ne odvlači previše pažnje vozaču. Inovativni i kompaktni upravljač manjeg prečnika, jedini takve vrste na svijetu, a koji je prvi put predstavljen u modelu 208, pruža vrhunski doživljaj i zadovoljstvo u vožnji sa novim Peugeotom 308.

Visoka centralna konzola je opremljena sa 9,7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir pomoću kojeg nudi pristup brojnim kontrolama, a sve u cilju kreiranja visoke tehnologije za jednostavnu upotrebu. Novi Peugeot 308 će se proizvoditi u Evropi, preciznije u gradu Sochaux u Francuskoj.

Premijerno predstavljanje modela će biti na sajmu automobila u Frankfurtu 10. 09. 2013. godine, a prodaja će u Evropi početi na jesen 2013. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.