O mrežama, blogovima i uticaju i ove godine na Digital Divas by Avon konfenrenciji u Sarajevu

by | 4 Jula, 2019

Društvene mreže su pokorile svijet i postale medij za sebe – to nam je svima jasno. Kupujemo, prodajemo, istražujemo, informišemo se o novitetima u beauty i modnoj industriji… A, šta je novo u ovom svijetu, kakvi su trendovi, šta činimo dobro, a šta nije OK – na ova (ili barem slična) pitanja pokušali smo pronaći odgovore na petoj, jubilarnoj konferenciji Digital Divas by Avon koja je održana u Sarajevu u hotelu Ibis Style. 

S obje strane “konverencije” su blogeri i influenseri – jedni s više iskustva i ponešto znanja, a s druge oni koji bi tek da zaplivaju ovim vodama! To je značilo samo jedno – kreativan rad uz puno zabave i dobru atmosferu.

Mogli smo čuti kako izgledao razvojni put kad se od bloga kao hobija dođe do preduzetničkog projekta, a sve to ispričala nam je Ivana Blažoti Mijoč iz Hrvatske, ponosna osnivačica popularnog “Tester Box” projekta! Njen primjer nije jedini – Ena Čubrilo, poznatija kao Ena Luna bila je jedna od “zvijezda” konferencije i iskreno nam je ispričala koliko joj je Instagram promijenio život… Zahvaljujući baš ovoj planetarno popularnoj platformi stigla je do značajnog uspjeha, iako je sve krenulo skromno… Inspirativno, zaista.

Kad smo spomenuli posao i zaradu, bilo je obavezno poslušati i Marinu Pavlović (agencija Degordian) koja nam je pričala o digitalnom oglašavanju, društvenim mrežama i ostalim komunikacijskim platformama.

Dio atmosfere pogledajte u galeriji… (a ispod je nastavak teksta o ovogodišnjoj konferenciji)…

[smart-grid]

[/smart-grid]

Bilo bi besmisleno nabrajati sve učesnike konferencije – jer bitnije je šta su rekli od pukog nabrajanja imena. Bitno je naglasiti da smo svi s nje otišli bogatiji za neka nova znanja, a mnogo toga što smo čuli samo je dobilo “svoj oblik” kroz predavanja blogera i influensera.

Dva pitanja su se posebno nametnula – kako biti stalno aktuelan, ali i kako da te objave izgledaju lijepo i primamljivo. Boje “muškog tima” branili su Milan Maglov i Radoš Jovanović. Prvi je odgovarao na pitanja o “aktuelnosti”, drugi nam je praktičnim primjerima, kako je i najbolje, približio kako srediti fotografije uz pomoć aplikacija na mobilnom telefonu.

Da bi priča bila zaokružena morali smo još poslušati i predavanje na temu koliko daleko treba ići u objavljivanju privatnih stvari na mrežama i kako izbalansirati ta dva svijeta – privatni i poslovni…

Kompaniji Avon dugujemo zahvalnost za još jedan interesantan događaj s kojeg smo se vratili bogatiji za neka nova poznanstva, iskustvo i znanje o društvenim mrežama, blogovima, infuensingu…

Uz ovo, naravno, ide i čestitka za organizaciju!

“Ove godine naša konferencija ima mali jubilej i sretni smo što je naše peto izdanje Digital Divas by Avon konferencije bilo ovako uspješno. Jako zanimljivi govornici, raspoloženi učesnici i fantastična atmosfera krasili su ovaj dan. Ponosni smo što je naša konferencija prepoznata kao jedina konferencija u našoj zemlji koja se obraća ovoj populaciji i što kompanija Avon može na ovaj način da se zahvali svim našim dragim prijateljicama iz blogerske i influenserske sfere. Hvala svima na učešću i povjerenju”, rekla je Šejla Korjenić, PR specialist Avon Bosna i Hercegovina.

Ako ste 100% vizuelni tip i više volite fotografiju i video od teksta, onda pogledajte i ovaj video… Prenijeće vam dio atmosfere sa Digital Divas by Avon konferencije.

 

Veliki broj učesnika konferencije podijelio je oduševljenje ovogodišnjim izdanjem konferencije koje su ocijenili kao najboljim do sada.

Svoje utiske su podijelili i na društvenim mrežama uz #avonba i #digitaldivasbih

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.