Održana promocija pjesme i premijera spota “Ters Bosanka”

by | 3 Decembra, 2013

U sarajevskom klubu Coloseum održana je promocija pjesme i premijera spota “Ters Bosanka” s kojom će bend Emir & Frozen Camels (EFC) sa svojim “featuring” gostom Mirzom Šoljaninom predstavljati Bosnu i Hercegovinu na internacionalnom muzičkom natjecanju Turkvizyon 2013.

EFC Ters Bosanka

Pjesmu s kojom će se EFC bend i Mirza predstaviti pred više od 300 miliona gledaoca ove manifestacije, napisao je lider ovog benda Emir Bukovica. Pjesma je snimljena u sarajevskom studiju Long Play.

Bukovica je pjesmu “Ters Bosanka” opisao kao nepretencioznu i veselu rock pjesmu koja svojim stilom i zvukom ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog EFC potpisa.

Na današnjoj promociji premijerno je i prikazan video spot za pjesmu “Ters Bosanka” koji je nastao u produkciji Hayat televizije. Režiju spota potpisuju Anis Mujanović i Kenan Pekić, kojima se bend na današnjoj promociji posebno zahvalio.

Glumica u spotu je najljepša žena na svijetu, izabrana od strane “Beautiful-women-pedia.com”, Aida Đapo alias Idda van Munster, koja je ovom prilikom izjavila da joj je bilo izuzetno zadovoljstvo što je baš ona u spotu utjelovila “Ters Bosanku”. Također je kazala da je na saradnju sa EFC bendom pristala već onog momenta kad je prvi put čula pjesmu, jer joj se izuzetno svidjela.

EFC bend i Mirza se u spotu pojavljuju u specijalno dizajniranim retro odijelima najboljeg bh. modnog dizajnera visoke mode Istoka Bratića koji je ujedno zadužen za styling benda i na nastupu na Turkvizyon 2013.

Na promociji se prisutnima obratio i producent ovog projekta i direktor Hayat Produkcije Ahmed Švrakić, koji je kazao da je ubijeđen da na Turkvizyon 2013 idu sa dobrom pjesmom i predstavnicima, da već dosada iza ovog projekta stoji veliki trud i rad, kao i da od naših predstavnika očekuje visok plasman.

Emiru, “Smrznutim kamilama” i Mirzi do 15. decembra preostaju intenzivne pripreme za nastup, kada će delegacija Bosne i Hercegovine otputovati u Tursku. Prva polufinalna večer će biti održana 17. decembra, a druga 19. decembra, dok će se finale Turkvizyon 2013 održati 21. decembra. Mjesto ovog, kako se u Turskoj najavljuje, velikog spektakla je glavni grad Anadolije Eksišehir.

[youtube frItyGynGM4&]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.