Orbitov program prevencije i edukacije: Zubomobil po 4. put kreće u avanturu po BiH

by | 13 Jula, 2018

Već četvrtu godinu zaredom Orbit u BiH sprovodi projekat prevencije i edukacije o oralnom zdravlju, jedini takve vrste u zemlji. Građanke i građani, u sklopu kampanje “Vrijeme da zablistaš – Pokrenimo Zubomobil zajedno!”, su u protekla dva mjeseca prikupili sredstava pomoću kojih će i ove jeseni popularni “Zubomobil” krenuti na put širom zemlje.

“Zubomobil” je u potpunosti opremljena stomatološka ordinacija, koja je uz to mobilna i prilagođena mališanima. Osim vrhunske stomatološke opreme, vesela i šarena unutrašnjost “Zubomobila” pomaže otkloniti nelagodu mališana koju najčešće imaju pri posjeti stomatologu.

Ambasador ovog projekta je popularni i omiljeni glumac Enis Bešlagić, kojeg ste proteklih dana mogli sresti u tržnim centrima i na trgovima, gdje je prolaznicima postavljao pitanje – šta je razlog zbog kojeg najčešće blistaju. Enis je, kako kaže, ovu “ulogu” prihvatio s radošću, na prvom mjestu kao posvećen otac koji odlično razumije važnost oralnog zdravlja djece i doprinosa ovog projekta u prevenciji i edukaciji o oralnom zdravlju. Osvjedočeni prijatelj mališana u BiH, kojima neumorno pomaže, Enis kaže da svoj zadatak shvata vrlo ozbiljno i da će kao ambasador Orbita i “Zubomobila” s ponosom i revnosno podsjećati i velike i male na važnost dentalne prevencije i redovnih posjeta stomatolozima.

Darja Šušteršič, direktorica tržišta Mars za BiH, Sloveniju i Hrvatsku, kaže: “U prethodne tri godine smo napravili izuzetan uspjeh s ovim projektom. Preventivne preglede je dobilo čak 27.000 djece u dobi od 9 do 12 godina u cijeloj zemlji. To je, u brojevima, 200 hiljada zuba koje su pregledali stomatolozi u ‘Zubomobilu’. Karavan je, samo u 2017, posjetio 35 gradova i 28 škola, a posjetili smo i 19 tržnih centara, četiri gradska trga i 1 S.O.S. Dječje selo.”

Šušterčič naglašava da je plan za 2018. godinu svakako povećati broj trgova, odnosno gradova koje će “Zubomobil” posjetiti ove godine.

Nakon ljeta “Zubomobil” će, uz veliku zabavu i program za mališane, biti predstavljen u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru. Karavan na svoj put kreće polovinom septembra, a putovanje će, kao i ranijih godina, trajati dva mjeseca. Na Facebook stranici Orbit Bosna i Hercegovina i službenoj web stranici kompanije biće objavljeno koje će gradove, trgove i škole “Zubomobil” posjetiti.

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.