Osnovan je Fond za ekonomsko osnaživanje žena koje su preživjele nasilje

by | 16 Septembra, 2016

Donatorsko veče za osnivanje Fonda za ekonomsko osnaživanje žena koje su preživjele nasilje održano je sinoć hotelu Bosna u Banjaluci, a podržale su ga brojne ličnosti iz javnog i političkog života, kompanije, predstavnici institucija, nevladinih organizacija i medija.

Donatorsko veče za osnivanje Fonda za ekonomsko osnaživanje žena koje su preživjele nasilje

Donatorsko veče za osnivanje Fonda za ekonomsko osnaživanje žena koje su preživjele nasilje

Prisutni su imali priliku da doniraju novac za Fond, kao i da kupe predmete koji su bili izloženi na donatorskoj večeri, a koje su izradile štićenice Sigurne kuće za smještaj žena i djece žrtava nasilja.

Incijator osnivanja Fonda: Fondacija "Udružene žene" (na fotografiji: Nada Golubović)

Incijator osnivanja Fonda: Fondacija “Udružene žene” – Nada Golubović

Inicijator za pokretanje prvog ovakvog Fonda u BiH je “Fondacija Udružene” žene Banjaluka, koja je povodom obilježavanja 20 godina svog rada pokrenula fond. Fond za ekonomsko osnaživanje žena pomaže ženama koje su preživjele nasilje i nudi nova rješenja za unapređenje njihovog života, kako bi započele novi i ljepši život bez nasilja.

Osnivanje fonda podržale su i brojne javne ličnosti (na fotografiji: Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda RS)

Osnivanje fonda podržale su i brojne javne ličnosti – Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda RS

Fondacija “Udružene žene” je osnovana 16. avgusta 1996. godine u Banjaluci. Cilj Fondacije je unapređenje društvenog položaja žena, a posebno u oblastima prevencije i zaštite od rodno zasnovanog nasilja i svih oblika diskriminacije žena, unapređenje ženskih prava, rodna ravnopravnost u javnom i političkom životu, mediji i rodna ravnopravnost, trgovina ženama, podizanje svijesti o ženskim pravima i rodnoj ravnopravnosti u svim oblastima života i rada.

Prikupljeno je 6.000 KM

Zajednički cilj: Ekonomsko osnaživanje žena, žrtava nasilja

Brojne edukacije, programi i aktivnosti već 20 godina su usmjerene na osnaživanje žena u gradskim i ruralnim sredinama u BiH. Fondacija “Udružene žene” Banjaluka je postala prepoznatljiva po pružanju direktnih servisa za žene žrtve rodno zasnovanog nasilja putem besplatnog i rodno odgovornog pravnog savjetovanja, SOS telefona i sigurne kuće za žene i djecu žrtve nasilja.

Promotivni materijal

Za osnivanje Fonta prikupljeno je 6.000 KM

Fond za ekonomsko osnaživanje žena koje su preživjele nasilje je tek počeo da živi. Do sada je prikupljeno oko 6.000 KM.

POMOĆI MOŽETE I VI! Svojim donacijama pomažete ženama koje su preživjele nasilje da započnu novi život za sebe i svoju djecu. Pokažimo im da nam je stalo. Donirati možete uplatom na žiro račun Fondacije “Udružene žene” Banjaluka 5520020001634706, Hypo Alpe Adria Banja Luka

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.