Otvoren 1. Vivia Run&More Weekend festival

by | 12 Maja, 2018

Predajom baklje mira organizatorima 4. Banjalučkog m:tel polumaratona večeras je u Banjaluci zvanično otvoren 1. “Vivia Run&More Weekend” festival.

“Trka mira je globalna štafetna trka posvećena jednostavnoj ideji da mir počinje u srcu svakog pojedinca. Osnovao ju je Šri Činmoj 1987 godine, a do sada je prešla oko 650 000 kilometara putujući kroz 150 zemalja svijeta i nosili su je milioni ljudi. Posebna čast nam je što je ponovo u Banjaluci”, istakli su članovi međunarodnog tima. Nakon dolaska baklje mira, direktor trke 4. Banjalučkog m:tel polumaratona dodijelio je brojeve elitnim trkačima, koji će sutra, od 9 časova, zajedno sa 2000 trkača krenuti put nove, banjalučke, polumaratonske staze.

U prijepodnevnim satima, 4. Banjalučki m:tel polumaraton otvorili su srednjoškolci i osnovci, koji su istračali svoju prvu trku na 750 metara. Start trke proglasio je Dragan Banjac, načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banjaluka.

“U trčanju kao i u životu, ali i u svim drugim sportovima na mladima svijet ostaje i radostan sam što sam danas ovdje sa vama i što vas vidim u ovolikom broju. Sretno svim učesnicima trke i koristim priliku da poželim dobrodošlicu u Banjaluku svim gostima 1. Vivia Run&More Weekend festivala sporta, zabave, muzike i edukacije i neka počne 4. Banjalučki polumaraton”, poručio je Banjac.

U 17.30 svi fotoreporteri, posjetioci i gosti Banjaluke zabilježili su naljepši start banjalučkog m:tel polumaratona, na kom smo vidjeli 1300 djece uzrasta od 2 – 6 godina.  Presretni mališani istrčali su 250 metara i u finišu na tvrđavi Kastel dobili gromoglasne aplauze i podršku nekoliko desetina hiljada Banjalučana. U ime kompanije Tropic, generalnog sponzora Bambini maratona, start trke proglasila je Aleksandra Marković, PR kompanije koja je svim klincima i klincezama poželjela dobru zabavu na najljepšoj trci u gradu.

Prvi dan festivala upotpunio je svojim nastupom na main stage-u sjajni Cubismo, a za sutra u 09 sati najavljen je start m:tel polumaratona, G-Drive štafetne trke i Nektar fun run, trke zadovoljstva.

Šef službe za informisanje Support marketing centra, koji je organizator ovog velikog festivala, Tatjana Mudrinić, u izjavi za medije poželjela je dobrodošlicu svim gostima u Banjaluku.

“Presretni smo što je Banjaluka još jednom pokazala da je grad sporta, grad dobre energije i što nam se trkači iz godine u godinu ponovo vraćaju. Mi smo u potpunosti spremni za još jedan veliki sportski događaj. Ovo je za nas rekordna godina, uz rekordnih 10 000 trkača iz rekordnog broja zemalja.. Očekujemo isto toliko naših sugrađana koji će sa navijačkih punktova uz trubače, tamburaše, bubnjare i rock bendove u gotovo svim gradskim naseljima, ispratiti trkače do ostvarenja njihovog polumaratonskog sna ”, kazala je Mudrinić, te pozvala sve Banjalučane da se sutra prošetaju do Trga I tvrđave Kastel i budu dio ovog fantastičnog doživljaja.

“ Ove godine imamo novu, znatno atraktivniju stazu. Imamo nove trke. Trajemo tri dana i ostvarujemo naš cilj da ljudima koji dolaze kod nas pružimo ne samo sportske, nego i druge sadržaje i tako im damo priliku da upoznaju i zavole naš grad, te iz njega ponesu najljepše uspomene”, dodala je Mudrinić.

Zahvalila se ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS, ali i gradu Banjaluci i gradonačelniku Igoru Radojičiću na podršci i pomoći kao i mnogobrojnim sponzorima: Vivija vodi, kompaniji M:tel, Gazprom Petrol Stationu, banjalučkoj pivari Nektar, Verano motors-u, Sport visionu, lancu marketa Tropic i mojMarket, te brojnim drugim privrednim subjektima, gradskim službama, medijima i volonterima, bez kojih ovaj događaj ne bi bio ovako posjećen.

Posebnu zahvalnost, dodala je Mudrinić, dugujemo i našem tehničkom sponzoru – kompaniji Prointer, uz čiju stručnu pomoć je Banjalučki m:tel polumaraton ove godine dobio i svoju mobilnu aplikaciju, tako da će uz pomoć nje svi učesnici i gosti dobiti online vodič kroz sportske, edukativne i zabavne aktivnosti„Vivia Run&More Weekend“ festivala. Kompanija Prointer ITSS, objasnila je Mudrinićeva, upotpunila je događaj sa još jednim novitetom. Riječ je o softveru za prepoznavanje trkača na zvaničnim fotografijama događaja, tako da će svi učesnici polumartonske i štafetne trke jednostavnim unosom svog trkačkog broja, na brz način, moći da se pronađu na zvaničnim fotografijama trke.

U okviru Vivia Run&More Weekend festivala održava se i Expo-polumaratonski sajam, a ozbiljnost događju daju i edukativni forumi koji će se 2 dana održavati na Kastelu. U Edu Forumu, prvi dan, učestvovali su panelisti iz cijelog regiona, a Forum su posjetili i direktori 40 uličnih trka iz Evrope.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.