Otvoren 21. Sarajevo Film Festival

by | 16 Augusta, 2015

Na Trgu ispred Narodnog pozorišta tradicionalnim „Welcome drink“ prijemom u organizaciji SFF-a i HT Eroneta, obilježen početak 21. SFF-a. Mnoga poznata imena kulturno-umjetničke scene ali i mnogobrojni gosti su mogli uživati u ugodnoj festivalskoj atmosferi.

HT Eronet - SFF - Piće dobrodošlice 9

Prisutnima se obratio g. Tomislav Ruk, član uprave za nepokretnu mrežu HT Eronet-a riječima: „Iznimna mi je čast sve vas lijepo pozdraviti ispred HT Eroneta, kompanije koja je već dugi niz godina generalni pokrovitelj i komunikacijski partner Sarajevo Film Festivala. Sarajevo Film Festival je zasigurno jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u regiji koja kroz filmsku umjetnost povezuje ljude i drago nam je biti dijelom jedne velike priče o razvoju i sazrijevanju kojoj iz godine u godinu svjedočimo prateći ovaj Festival. Danas smo ovdje jer volimo, cijenimo i slavimo sedmu umjetnost, te osim Sarajevo Film festivala, HT Eronet podržava i Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu te Festival animiranog filma u Neumu. Svima onima koji su na bilo koji način radili na organizaciji 21. izdanja Sarajevo Film Festivala koje je pred nama, a posebno gospodinu Mirsadu Purivatri, čestitam što filmom nastoje i uspijevaju promovirati Bosnu i Hercegovinu na najbolji način. Dragi prijatelji, iskreno se nadam kako ćete ovoga filmskog ljeta uživati i ugodno se provesti u Sarajevu.”

HT Eronet - SFF - Piće dobrodošlice 3

Nakon prijema, HT Eronet je bio i domaćin filma „Druga majka“, brazilske redateljice Anne Muylaert, koji je i zvanično otvorio festival projekcijom u Ljetnom kinu HT Eronet. Poštujući važnost filmske umjetnosti i kulture u Bosni i Hercegovini, HT Eronet kao društveno odgovorna tvrtka, već jedanaestu godinu zaredom sa zadovoljstvom nosi naziv ponosnog generalnog pokrovitelja SFF-a, dajući svoju podršku unapređenju bh. filmske industrije kao i muzike, sporta i mnoštva humanitarnih akcija.

HT Eronet - SFF - Piće dobrodošlice 12

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.